2024. május 4. - Mónika, Flórián

Európai Iskolák Spanyol Nyelvű Színjátszó Fesztiválja Budapesten

Az idén Budapest ad otthont az Európai Iskolák Spanyol Nyelvű Színjátszó Fesztiváljának; a 15. alkalommal megrendezendő seregszemlén nyolc ország diákjai lépnek fel április 7. és 11. között a Kispesti Művelődési Otthonban - közölte Tóth Borbála a Cervante
2008. április 3. csütörtök 18:13 - Hírextra
Tájékoztatása szerint a fesztiválon, amelynek megnyitóját vasárnap este tartják a Budai Vigadóban, 16 színjátszó csoport vesz részt: magyar, román, bolgár, lengyel, orosz, cseh és szlovák diákok, akik két tannyelvű iskolában tanulnak, s egyik nyelvük a spanyol. A rendezvényen Spanyolországot két középiskola színjátszó csoportja képviseli.

Az Európai Iskolák Spanyol Nyelvű Színjátszó Fesztiválja egy olyan kezdeményezés, mely azt bizonyította, hogy a két tannyelvű gimnáziumokban és tagozatokon nagyon magas nyelvi szintet érnek el a tanulók - írta Tóth Borbála.

Közleménye szerint a fesztivált 1994-ben Prágában indították el, és a cseh főváros volt az első seregszemle színhelye is. A következő években más-más város adott otthont az egyhetes találkozónak, amelyet az idén már harmadik alkalommal rendeznek Magyarországon. A budapesti rendezvényre nyolc országból 128 diák és 32 kísérőtanár érkezik.

A fesztivál programjában szerepel a híres spanyol költő, drámaíró, Federico García Lorca El maleficio de la mariposa (A halálthozó pillangó) című műve, az argentin Griselda Galmez Amor, cacerolos y ladrones című alkotása és a katalán Albert Espinoza darabja, a Tu vida en 65 minutos.

A rendezvény célja a spanyol nyelvű kultúra megismertetése a fesztivált befogadó országban, valamint a közép-kelet európai országok és Oroszország fiataljai között baráti kapcsolatok kialakítása és megerősítése a spanyol nyelven keresztül - olvasható a közleményben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását