2024. május 8. - Mihály

Diszkriminálják az egyházi kórházakat

Hiába kérik az egyházak, hogy az általuk fenntartott kórházak egyenlő bánásmódban részesüljenek az állami és önkormányzati intézményekkel, az Egészségügyi Minisztérium nem ismeri el jogosultságukat az ötszázalékos béremelésre és az évi kétszeri inflációs
2008. július 3. csütörtök 08:18 - Hírextra
Gettósítja az egyházakat a kormányzat, nem hajlandó figyelembe venni, hogy gyógyító intézményeik ugyanolyan közszolgálati tevékenységet folytatnak, mint az önkormányzati, illetve állami kórházak - jelentette ki a lapnak a Magyar Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke az egészségügyi tárca rendelete kapcsán.

Bölcskei Gusztáv felhívta a figyelmet arra, hogy az Alkotmánybíróság a napokban az egyházi iskolák hátrányos megkülönböztetését alkotmányellenesnek ítélte, és ezzel harmadszor bizonyosodott be az egyházak igaza ebben a kérdéskörben. Emlékeztetett: elsőként a református egyház nyerte meg a normatívákat hátrányosan megállapító szaktárcával szemben a Fővárosi Bíróságon indított pert, majd az Állami Számvevőszék vizsgálata igazolta, hogy nem megfelelő az egyházi iskolák állami finanszírozásának háttere.

Ez arra is rávilágít, hogy nem elég rendeleti úton szabályozni a kérdést, szükség van a törvényi garanciákra is - hangsúlyozta a lapnak a református vezető.

A Magyar Nemzet azt írja: a kórházak összesen kétszázmillió forinttól esnek el a hátrányos megkülönböztetés miatt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását