2024. május 5. - Györgyi

Sportkomplexum lesz a Puskás

Harmincezer férőhelyes modern stadiont és sportkomplexumot álmodtak a Puskás Ferenc stadion helyére, amely további 25 ezer hellyel bővíthető; többek között ez áll abban a tanulmányban, amelyre alapozva a kormány eldöntheti, belevág-e az újjáépítésébe - ír
2008. július 3. csütörtök 08:21 - Hírextra
A napokban elkészült tanulmányban két lehetőséget vizsgáltak - közli a lap Elbert Gáborra, a sportügyekért felelős szakállamtitkárra hivatkozva.

Az egyik az úgynevezett hagyományos rekonstrukció, ami - a megnevezés ellenére - azt jelenti: egy új, a jelenlegitől szerkezetileg teljesen eltérő aréna épülne. Emellett a Körcsarnok kiváltására egy új munkacsarnokot is felhúznának. A második változat ennél lényegesen több funkcióval rendelkező komplexum megvalósíthatóságával számol. Eszerint az említett építkezéseken túl a területen egy sportegészségügyi központot is kialakítanának, és a Testnevelési Egyetem egyes egységei is ide költöznének.

Most először konkrét gazdasági számításokkal alátámasztott anyag áll rendelkezésre - közölte a szakállamtitkár, majd hozzátette: reményei szerint rövidesen dönt a kormány. A Népszabadság emlékeztet: a Puskás Ferenc, korábbi Népstadion felújításának tervét sportminiszterként már Deutsch Tamás és Gyurcsány Ferenc is felvetette.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását