2024. május 3. - Tímea, Irma

speciális jogok az OEP-nek

Szerdán kerül a kormány elé a biztosítói modellváltásról szóló koncepció; a dokumentum jelenlegi változata ugyan speciális jogokkal erősítené, de nem alakítaná önálló gazdasági társasággá az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) hivatalát - írja a Né
2008. június 30. hétfő 08:12 - Hírextra
A lap úgy tudja, az egészségügyi miniszter elkészítette a biztosítási modellváltásról szóló javaslatot, és ha szerdán a kormány jóváhagyja, megkezdődhet az egyeztetés.

Székely Tamás szívesen függetlenítette volna az OEP-et a politikától, ezért azt javasolta, hogy azt alakítsák zártkörű részvénytársasággá. Erre azonban az MSZP frakció nem adta áldását, s az a döntés született: az OEP ugyan speciális jogosítványokkal, de kormányhivatal marad.

Az elképzelés szerint a nagyon sok pénzt igénylő feladatok - drága beavatkozások, gyógyszertámogatások - maradnának a központnál, míg az összes többi feladat a hét regionális, illetve a kistérségekben a megyei hivatalokból alakuló pénztárakhoz kerülne. E szervezeteknek erős szolgáltatás vásárlási jogosítványaik lennének.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását