2024. április 27. - Zita

Phelps és Hoff világcsúccsal kezdett a válogatóversenyen

Világcsúccsal kezdte meg az amerikai úszó válogatóversenyt az olimpiai indulásra Michael Phelps: a sportág jelenlegi első számú klasszisa 4 perc 5.25 másodperces rekordot állított fel a 400 méteres vegyes úszásban.
2008. június 30. hétfő 08:15 - Hírextra
Phelps az omahai válogatón egy másodperccel döntötte meg saját, 4:06.22 perces világcsúcsát, amelyet a tavalyi ausztráliai világbajnokságon állított fel Cseh László fő számának tekintett 400 m vegyesen.

A 22 éves, hatszoros olimpiai bajnok - aki 2004-ben, Athénban a féltucat arany mellé két bronzot is szerzett - egyedi bravúrra készül, hiszen
Pekingben szeretné megdönteni a honfitárs Mark Spitz egy olimpián belül elért rekordját - München, 1972, hét aranyérem -, ehhez azonban legalább nyolc számban kell kvalifikálnia magát az augusztusi játékokra a omahai Qwest Centerben zajló versenyprogramon.

Az omahai válogatón a nőknél is világcsúcs született a 400 méteres vegyes úszásban: Katie Hoff 4:31.12 bravúros időt úszott, megdöntve az ausztrál Stephanie Rice márciusi 4:31.46 perces világrekordját.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását