2024. április 29. - Péter

Navrasics szerint ez történelmi vereség

Történelmi vereség érte az MSZP-t és az SZDSZ-t - mondta Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője hétfőn napirend előtt a parlamentben a miniszterelnök szavaira reagálva.
2009. június 8. hétfő 14:00 - HírExtra
Navracsics Tibor a miniszterelnökhöz intézve szavait azt mondta: miközben arról beszél, hogy ez egy eredményes kormány, nem veszi észre, hogy a politikája mögött álló politikai hátország vasárnap megsemmisült.

Kiemelte: a kormánynak és a miniszterelnöknek nincsen stabil politikai támogatottsága. Ez egy történelmi vereség, amely az SZDSZ-t és az MSZP-t érte - jelentette ki.

Mint mondta, az európai parlamenti választáson az MSZP és az SZDSZ összesen 560 ezer szavazatot kapott, míg a Fidesz-KDNP egymillió hatszázharminc ezer szavazatot.

A kormánynak nincs többsége sem az országgyűlésben, sem az országban - hangsúlyozta a fideszes képviselő.

Véleménye szerint Bajnai Gordon azt folytatja, amit Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök elkezdett, és szerinte ez a munka egy súlyosan veszélyeztetett térséggé tette Magyarországot Közép-Európában.

Közölte: nem csak gazdasági, hanem társadalmi és lelki problémák is vannak az országban.

Navracsics Tibor szerint egy nappal az európai parlamenti választás után a miniszterelnöknek a parlamentben nagyobb körültekintéssel kellett volna megfogalmaznia mondandóját, ugyanis, mint mondta, a szocialista és a liberális párt súlyos választási vereséget szenvedett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását