2024. április 20. - Tivadar

Férfi és nő nemi szervek egyszerre

Az indiai társadalom kezdi elfogadni a kevert nemi jellegű emberek normális élethez való jogát, ami hatalmas előrelépés az évezredes gyakorlathoz képest.
2008. június 30. hétfő 07:11 - Hírextra
"Minden terhes nő izgatottan várja, hogy az orvos közölje vele születendő gyermeke nemét. Ha néma marad, tudod, hogy valami baj van" - nyilatkozta a Reutersnek egy indiai anya, akinek gyermeke kevert nemi jelleggel jött világra, férfi és női nemi szervek egyaránt kifejlődtek nála.

A szülő hozzátette: mivel Indiában általában megbélyegzik az ilyen embereket, aggódva tekintett a jövőbe. Valóban, az évezredes gyakorlat szerint a hermafroditákat erővel elvették szüleitől, majd eunuch-közösségekbe kerültek, ahol sorstársaikkal együtt éltek. A többségi társadalom megvetette őket, a betevő falatot énekléssel és táncolással keresték meg.

A történetünkben szereplő gyermek jóval szerencsésebb ennél, és noha szülei kezdetben lányként nevelték, hamar kifejezésre juttatta, hogy fiúként akarja élni életét. Az orvosi beavatkozásoknak köszönhetően erre ma már, 12 évesen lehetősége is van.

A valamivel elfogadóbbá váló társadalmi környezet ellenére orvosok szerint a legkevesebb félmillió kevert nemű indiai töredéke kapja csak meg a szükséges kezelést, és élhet normális, megaláztatások nélküli életet, az elsöprő többség esetében továbbra is a hagyomány diktál.

Olyan esetek is előfordulnak, amikor - az indiai társadalom fiúkat előnyben részesítő szemlélete miatt - a szülők akkor is fiúvá szeretnék alakíttatni kevert nemű gyermeküket, amikor nyilvánvalóan nem ez az ideális megoldás.

Érdekes kezdeményezés a déli Tamil Nandu szövetségi államé, ahol a nemi identitásukat megváltoztatók számára bevezették a harmadik nem kategóriát, amellyel bizonyos kedvezmények járnak, hasonlóan a fogyatékkal élőknek nyújtott segítséghez.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását