2024. április 19. - Emma

19. legcukrosabb ország vagyunk

Magyarország a diabéteszellátás tekintetében a 19. helyen áll a 29 országot vizsgáló első Európai Fogyasztói Diabétesz Index szerint.
2008. szeptember 30. kedd 15:01 - Hírextra
Az Európai Fogyasztói Diabétesz Index az európai egészségügyi ellátórendszereket hasonlítja össze a fogyasztók szemszögéből öt kulcsterület vizsgálata alapján: tájékoztatás, fogyasztók jogai és választási lehetősége, elterjedtség, megelőzés, hozzáférhetőség és eredmények.

Az öt kategóriában összesen 26 teljesítménymutató figyelembe vevő index szerint rangsort Dánia vezeti, majd az Egyesült Királyság, Franciaország és Hollandia következik. Magyarország az elnyerhető maximális ezerből 653 pontot ért el és ezzel a 19. helyen végzett.

"Annak ellenére, hogy 60 éve van állami egészségügyi ellátás, a tájékoztatás és az adatokhoz való hozzáférés lehetősége meglepően rossz. Az eredményekről szóló adatok vagy középszerűek, vagy hiányoznak" - mondta Beatriz Cebolla Garrofé, a Diabétesz Index projektmenedzsere.

A felmérést állami statisztikák és független felmérések alapján a Health Consumer Powerhouse elemző és információs szervezet készítette.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását