2024. április 24. - György

Életfogytiglan a többszörös gyilkosnak

Több emberen, részben különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és testi sértés miatt életfogytig tartó, fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte és tíz évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától a bíróság hétfői, jogerős ítéletében azt a férfi
2008. június 30. hétfő 16:27 - Hírextra
A Debreceni Ítélőtábla büntetőtanácsa részben megváltoztatta az első fokon eljáró Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság ítéletét Vitovszki Tamás elsőrendű és Boros Viola másodrendű vádlott ügyében - közölte Koszta János, az ítélőtábla szóvivője az MTI-vel.

A vádlott az életfogytig tartó szabadságvesztés büntetéséből 40 év letöltése után bocsátható feltételes szabadságra - tette hozzá a szóvivő. A férfi egyébként már többször volt büntetve, lopás, garázdaság, testi sértés és okirat-hamisítás miatt is.

Boros Violát két rendbeli emberöléssel kapcsolatban elkövetett bűnpártolás bűntettében és két rendbeli segítségnyújtás elmulasztásának vétségében találta bűnösnek a bíróság. Őt az ítélőtábla 4 év börtönbüntetésre ítélte és 4 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, enyhítve ezzel az első fokon kiszabott 6 éves büntetést. A nő szintén volt már büntetve, 2004-ben egy újszülött megölése miatt ítélte el jogerősen a Fővárosi Ítélőtábla.

Vitovszki Tamás 2003 decemberében jászárokszállási közös albérletükben különös kegyetlenséggel agyonverte 75 éves korábbi szállásadóját, akinek a nyugdíjából élt, s a házát is eljátszotta. A vádlott 2004 elején az idős asszony 50 éves fiát is megölte. A két vádlott együtt ásta el a holttesteket. A helyszíneket később a nő mutatta meg a rendőrségnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását