2024. március 29. - Auguszta

Szállodatüzek Magyarországon

Kigyulladt a visegrádi Silvanus hotel szombaton délután. Összeállítás az utóbbi évek hasonló tűzeseteiről:
2008. június 28. szombat 20:14 - Hírextra
2002. november 15. - Tűz volt a Budapest III. kerületében lévő Touring Hotel tizedik emeletének egyik lakosztályában. 70 embert kellett kimenteni, de személyi sérülés nem történt.

2003. június 19. - Elektromos berendezés meghibásodása következtében tűz ütött ki a Vas megyei Bükfürdőn, az Apartman Hotel egyik első emeleti lakosztályában. Sérülés nem történt.

2004. november 3. - Lángra kapott egy hotel tetőszerkezete Zamárdiban, s a szálloda részben kiégett. A tízmilliós kárt okozó tűz esetében szándékos gyújtogatásra gyanakodtak.

2005. október 5. - Öngyilkosság okozott tüzet a zalakarosi Freia szálloda egyik szobájában. A tűzoltóknak sikerült megfékezni a lángokat, s a lángra kapott szobában egy női holttestre bukkantak. Az öngyilkos nő búcsúlevelet hagyott a portán.

2006. szeptember 10. - Kigyulladt a budapesti Marriott Hotel tetején lévő reklámtábla, s a tűz átterjedt a légkondicionáló berendezésekre. Az épületet rövid időre kiürítették, személyi sérülés nem történt.

2006. november 3. - Kigyulladt egy kétemeletes szálloda tetőszerkezete Budapesten, a XVI. kerületi Veres Péter úton. Személyi sérülés nem történt, az épületet a füst miatt kiürítették.

2007. augusztus 20. - Kis erejű robbanás történt Budapesten, egy III. kerületi munkásszálló egyik, hatodik emeleti szobájában. A detonáció következtében kisebb tűz ütött ki. Személyi sérülés nem történt.

2007. október 27. - Tűz ütött ki a budapesti Radisson SAS Béke Hotelben, de a tűzoltóknak sikerült eloltani a hotel tetőterében égő gépészeti berendezést. A vendégeket biztonsági okokból kikísérték a VI. kerületi, Teréz körúti szállóból, de a tűz senkit nem veszélyeztetett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását