2024. április 28. - Valéria

Tizenkét éven osztozik a rablópáros

Egyenként hat év börtönbüntetésre ítélte a Somogy Megyei Bíróság kedden azt a rablópárost - egy 21 éves és a 23 éves kaposvári fiatalembert -, akik a múlt év őszén kiraboltak egy pécsi, majd egy kaposvári benzinkutat. Az ítélet jogerős.
2007. október 30. kedd 13:20 - Hírextra

A nehéz anyagi körülmények között élő vádlottak barátok voltak, s mivel mindkettőjüknek jelentős tartozása volt, elhatározták, hogy rablásból szereznek pénzt adósságuk rendezéséhez.

A múlt év novemberében egy bérelt autóval Pécsre utaztak, egy találomra kiválasztott benzinkút közelében leparkoltak, s megvárták, míg az alkalmazottak egyedül maradnak. Ekkor maszkot húztak a fejükre, s egy működésképtelen flóbertpisztollyal meg egy feszítővassal a kasszában levő pénz - 166 ezer forint - átadására kényszerítették a dolgozókat, majd elmenekültek.

A rabolt pénzből kifizették adósságaikat, ami megmaradt azt elköltötték, s decemberben már egy újabb rablótámadást terveztek. Ismét egy benzinkutat szemeltek ki, ezúttal Kaposváron.

Mivel a korábbi módszer bevált, a két férfi most is hasonlóképpen járt el, azaz egy bérelt kocsival leálltak a benzinkút közelében, egy alkalmas pillanatban kesztyűt és álarcot húztak, s a pisztollyal és a feszítővassal fenyegetőzve a bevételt követelték. Innen 13 ezer forinttal távoztak.

A rendőrök négy hónappal később elfogták őket. Mindent beismertek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását