2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Vasárnap felolvassák az MKPK körlevelét

Vasárnap Magyarország összes katolikus plébániáján felolvassák a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK)körlevelét a nemzetközi Szent Pál-év kezdete alkalmából.
2008. június 27. péntek 06:30 - Hírextra
gyanezen a napon Rómában XVI. Benedek gyújtja meg ebből az alkalomból a gyertyalángot a Falakon Kívüli Szent Pál-bazilikában - közölte az MTI-vel Szerdahelyi Csongor, az MKPK sajtóiroda-vezetője csütörtökön.

Több kulturális esemény is lesz az év során: vasárnap kamarakiállítás nyílik Kecskeméten a Szent Pált ábrázoló képzőművészeti alkotásokból. Ugyanezen a napon Mayer Mihály pécsi megyéspüspök a pécsi Szent Péter és Pál székesegyházban is ünnepélyes megnyitó beszédet tart - mondta el a sajtóiroda-vezető.

Az MKPK körlevele rámutat: Szent Pálnak különleges szerepe volt a pogányok térítésében, mert "egész életét Krisztus szolgálatának szentelte", Szent Péter, az első pápa jóváhagyásával. A dokumentum kitér arra is, hogy Pál apostol részt vett az egyház első apostoli zsinatán, amely döntött arról, hogy a zsidó vallási törvények többé nem kötelezik a pogányságból megtért keresztényeket. Ugyanakkor azt is megjegyzi az irat, hogy Pál apostolban "élt a bűntudat, mert Krisztus egyházát üldözte".

A körlevél szól Pál apostol három legjelentősebb missziós útjáról, amelyeken Kis-Ázsiában, Görögországban és Macedóniában térítette a pogányokat. Élettörténetét áttekintve emlékeztetnek arra, hogy Szent Pál a Néró római császár vezette keresztényüldözés vértanúja lett, ami "Krisztus iránti mérhetetlen szeretetéből" fakadt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását