2024. április 20. - Tivadar

Ülésezett a Katolikus püspöki konferencia

Keddtől csütörtökig tartotta rendes tavaszi ülését a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK), melynek fő témája az egyházmegyei plébániai határok átrendezése volt - mondta csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján Német László, az MKPK titkára.
2008. március 6. csütörtök 14:40 - Hírextra
Elmondása szerint négy egyházmegye - a debrecen-nyíregyházi, a szombathelyi, a székesfehérvári és a kaposvári - vezetője számolt be lelkipásztori tevékenysége átalakításáról a püspöki konferenciának, amelynek lényege, hogy a hívek minden településen hozzájuthassanak a szentségekhez.

A sajtórendezvényen ezenkívül szó esett arról, hogy az osztrák püspöki konferencia tagjai április 22-e és 24-e között Esztergomba látogatnak, és megbeszéléseket folytatnak a magyar püspökökkel, valamint a magyar püspökök május 4-e és 10-e közötti vatikáni látogatásáról, amelynek célja XVI. Benedek pápával és a vatikáni hivatalok vezetőivel folytatott eszmecsere.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását