2024. május 3. - Tímea, Irma

Hódít a nyelvtanulás a szigetországban

Megkétszereződött Nagy-Britanniában azon általános iskolák száma, ahol idegen nyelvet oktatnak - derül ki egy most publikált kutatásból. Francia, spanyol és német - ezek azok a nyelvek, amelyeket a brit általános iskolákban tanítanak.
2008. június 27. péntek 10:21 - Hírextra
Mint kiderült: egyre több óraszámban, és egyre több oktatási intézmény.

A legnépszerűbb a francia, ami az idegen nyelvet oktató iskolák 89 százalékánál szerepel a tanrendben. Második a spanyol, amit az iskolák 23 százaléka tanít, a németet pedig 9 százalékuk oktatja. Elenyésző számú általános iskolában tanulhatnak a brit kisdiákok olaszt, kínait, japánt, vagy éppen urdut.

A brit kormány üdvözölte annak a kutatásnak az eredményét, ami rávilágított: 2002 óta megduplázódott azon általános iskolák száma, ahol a gyerekeknek lehetőségül van idegen nyelvet tanulniuk. Jim Knight oktatási miniszter szerint 2010-re minden általános iskola tanrendében szerepelni fog az idegennyelv-oktatás - ennek érdekében több ezer tanárt képeznek tovább.

Szakértők szerint a korai nyelvtanulás megalapozhatja a gyerekekben a nyelvek szeretetét, és arra motiválhatja őket, hogy 14 éves koruk után is tanuljanak idegen nyelvet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását