2024. május 7. - Gizella

Hétfőn zár Beatrix hagyatéka

Jövő hétfőn zár az Iparművészeti Múzeum reneszánsz majolika kiállítása; a Beatrix hozománya című tárlat utolsó napján a látogatók tárlatvezetések és előadások segítségével vehetnek búcsút Mátyás és Beatrix majolika tárgyaitól - közölte a múzeum csütörtökö
2008. június 26. csütörtök 16:55 - Hírextra
A Beatrix hozománya - az itáliai majolikaművészet és Mátyás király udvara című kiállítás zárása alkalmából hétfőn is nyitva tart az Iparművészeti Múzeum, reggel 10 órától gyerekeknek tartanak tárlatvezetést és múzeumpedagógiai foglalkozást - írta Kollárovics Ágnes sajtóreferens.
A tájékoztatás szerint Balla Gabriella kurátor bemutatja a kiállítást, míg Szilágyi András kurátor a puttók játékával és a Medici kárpitokkal ismerteti meg a közönséget.
A nyílt napon az érdeklődők megtudhatják azt is, mi a különbség a majolika, a kőedény és a porcelán között.

A 4X a reneszánszról című, négy fővárosi kiállítást magában foglaló programsorozat keretében megrendezett tárlat angol nyelvű, The Dowry of Beatrice című katalógusát hétfő délután mutatják be, ezt követően pedig ismét megcsodálhatják Beatrix királyné féltett kincseit a múzeum látogatói.
A március 25-én nyílt kiállítás a Mátyás- és Jagelló-kori majolikaművészetbe, az itáliai luxusipar egyik kiemelt műfajába nyújt bepillantást. A tárlat bemutatja az Európában akkor új kerámiatechnikát, az ónmáz használatát, feltárja a majolikaművészet eredetét és főbb itáliai központjait a 15. században, párhuzamba állítja a magyarországi ásatásokról előkerült töredékeket az Itáliában fennmaradt teljesebb példányokkal.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását