2024. április 30. - Katalin, Kitti

Nincs veszélyben az önkormányzat

Nem fenyegeti veszély a szombathelyi önkormányzat működőképességét és a megindított nagyprojektek megvalósulását - jelentette ki hétfőn sajtótájékoztatóján Ipkovich György, Szombathely szocialista polgármestere arra reagálva, hogy egy képviselő kilépett a
2008. június 23. hétfő 13:23 - Hírextra

"Miután én a polgármesteri programomat több frakció támogatásával hajtom végre, a képviselő úr kilépését a szocialista frakció belügyének tartom" - mondta.


Hozzáfűzte: a város működőképességét nem befolyásolja az, hogy a szocialista képviselő kilépett a frakcióból, és esetleges csatlakozási szándékát jelezte a Pro Savaria Egyesület frakciójához.
"Számos projektje, üzleti vállalkozása van folyamatban a városnak, ezért nem mindegy, hogy milyen megítélés alá esünk" - hangsúlyozta a polgármester.


Hozzátette: Soós József képviselővel eddig hat éven keresztül konfliktusmentesen tudtak együttműködni, ami szavai szerint megalapozza azt, hogy ez a kapcsolat továbbra is zökkenőmentes maradjon.


"Képviselő úr engem tájékoztatott, hogy a személyem, polgármesteri beosztásom iránti lojalitása töretlen, szavazatával, együttműködésével a város már bejelentett nagyprojektjeit, működőképességét továbbra is biztosítani fogja" - mondta a polgármester azon a sajtótájékoztatón, amelyen meghívottként egyébként Soós József, a szocialista frakcióból kilépett képviselő is részt vett.


Ipkovich György hozzáfűzte azt is: személy szerint sajnálja Soós József távozását a szocialista frakcióból, de tudomásul veszi azt, a jövőben pedig személyesen fog egyeztetni a képviselővel a várost érintő fontos, stratégiai döntésekről.


Kérdésre válaszolva a polgármester kijelentette: a szavazati arányok tekintetében bízik abban, hogy a civil szervezetekkel való együttműködés a jövőben nem szűkíteni, hanem bővíteni fogja a városvezetés mozgásterét. Utalt arra, hogy az idei költségvetést is 16:13-as szavazati aránnyal fogadták el.


Soós József a sajtótájékoztatót követően újságíróknak ismét azt hangsúlyozta: kilépésének az az oka, hogy nem ért egyet a költségvetés jelenlegi belső arányaival, szerinte túl sokat költ a város a sport és a kultúra finanszírozására. Ezzel a véleményével szavai szerint eddig kisebbségben maradt a frakción belül, most azonban kilépésével egy új együttműködés alapjai teremtődnek meg, nem csupán személye és a városvezetés, hanem a közgyűlés két politikai oldala között is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását