2024. április 25. - Márk

"Ma nem ébredtünk sem új országra, sem új Orbánra"

Az MSZP szerint Orbán Viktor ígéretével ellentétben "ma nem ébredtünk sem új országra, sem új Orbán Viktorra"; a Fidesz elnökének és vezetőinek hétfői mondatait ugyanazok a semmitmondások, ellentmondások, öncélú kirohanások és mások eredményeinek az "újrafelhasználásai" jellemezték, mint korábban.
2010. április 26. hétfő 15:38 - HírExtra
Budai Bernadett az MTI-nek azt mondta: ennél jóval többet vár Magyarország attól a politikustól, aki ilyen erős felhatalmazást csikart ki az ígéreteivel a választóktól és Orbán Viktor a mainál sokkal jobb válaszokkal tartozik Magyarországnak.

Véleménye szerint az adócsökkentésről például két percen belül kimondta azt is, hogy lesz, meg azt is, hogy most nem lehet, miközben az első forduló előtt egyértelműen azonnali és nagyarányú adócsökkentést ígértek a választóknak.

A szóvivő úgy látja: ebből a szempontból különösen figyelemre méltó volt Navracsics Tibor levele Bajnai Gordonhoz az átadás-átvételről. A Fidesz most úgy tesz, mintha ők kezdeményeznének ebben az ügyben, noha a kormány - nem utolsó sorban az MSZP kérésére - már az első forduló után jelezte a Fidesznek, a részletes átadás-átvétel megkezdésére bármikor készen áll a kormányoldal - idézte fel.

Hangsúlyozta: Magyarországról a "lábujjától a feje búbjáig" részletes röntgenfelvétel készült, nincsenek titkok, nincsenek rejtett kockázatok, a jövő pontosan tervezhető.

Budai Bernadett emlékeztetett arra: a Fidesz akkor nem is válaszolt a felvetésre, talán csak azért, hogy most ő vehesse elő az ügyet, ez azonban csak kommunikációs trükk, ami a lényegen nem változtat. Senki, Orbán Viktor sem mondhatja a következő hetekben-hónapokban azt, hogy nem tudja elkezdeni a kormányzást, illetve, hogy nem tudja teljesíteni választási ígéreteit, mert nem lát elég tisztán, mert a tisztánlátáshoz minden adott - közölte.

Támad a Zorbán, fegyvere a kétharmad

Kiemelte: a hétfői nemzetközi sajtótájékoztatón pedig újra kiderült az is, hogy nem volt indokolatlan az MSZP részéről, még a szavazóurnáktól való távozás előtt óvni Magyarországot attól, hogy bármely párt is alkotmányozó többséghez jusson az új Országgyűlésben. Orbán Viktor hétfői megszólalásában ugyanis nem volt például rest újra nekirontani a Magyar Nemzeti Bank vezetőjének, személyén keresztül kérdőjelezve meg a jegybank függetlenségét, miközben a szakértők egyetértenek abban, hogy a monetáris politika függetlensége a fiskális politikától nélkülözhetetlen az ország pénzügyi egyensúlyához. Ez a támadó fellépés rossz hatással lehet a forint árfolyamára is, amely pedig több, mint 1 millió 700 ezer magyar, devizahiteles család hétköznapjait befolyásolja azonnal - mondta.

Szavai szerint ugyanez igaz a Nemzetközi Valutaalappal szembeni feleslegesen, öncélúan keménykedő mondatokra, ugyanis Magyarország a válságkezelő kormány eredményeinek köszönhetően ma már e biztonsági háló nélkül is képes finanszírozni a működését, így Orbán Viktor kirohanásának már sem értelme, sem tétje nem volt, kizárólag a hitelfelvevők kilátásait tette borúsabbá - fogalmazott.

Budai Bernadett kijelentette: bővelkedett az ellentmondásokban Orbán Viktor közbiztonságról szóló mondatai is. Mint mondta, a Fidesz elnöke korábban azt ígérte, két héten belül rendet rak az országban, ehhez képest most jószerivel csak olyan intézkedéseket sorolt fel a közbiztonság megerősítése érdekében, amelyeket épp a baloldali válságkezelő kormány léptetett életbe az elmúlt hónapokban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

krusoczkym
2010. április 26. 16:23
Bernadettke!Te mit tudsz teljesíteni egy éjszaka?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását