2024. május 4. - Mónika, Flórián

Kultúr-fotó-pályázat

A kultúrák közötti párbeszéd európai évének keretében meghirdetett Kultúrák a mi utcánkban című fotópályázatra június 30-ig küldhetik el munkáikat az Európai Unió 27 tagállamának polgárai - közölte a tematikus év magyarországi kommunikációjával megbízott
2008. június 23. hétfő 13:19 - Hírextra

A tájékoztatás szerint a szervezők a pályázókra bízzák, hogy a kultúrák közötti párbeszéd mely szeletét dolgozzák fel: lehet az az oktatás, a vallás, a tudomány, a kultúra, a bevándorlás, a kisebbségek témaköre, vagy egyszerűen a mindennapi élet. Minden résztvevő legfeljebb három fotóval indulhat; a képek szerkesztése, utómunkája, valamint kollázsok és montázsok készítése is megengedett. Az érdeklődők a www.street-cultures.eu honlapon keresztül kaphatnak magyar nyelven is információt a pályázatról, és az oldalon keresztül tölthetik fel képeiket.


A fotópályázat műveit Európa-szerte elismert fotóművészek és filmesek bírálják el. A grémium tagja Radu Mihaileanu romániai születésű francia filmrendező és forgatókönyvíró, Jay Ullal, a németországi Stern magazin indiai születésű fotóriportere, Charles Fréger francia fotóművész, Ardó Zsuzsanna Angliában élő magyar származású író, fotós, Ahmet Polat holland-török fotóművész és Arja Hyytia:inen Párizsban és Berlinben élő finn szabadúszó fotós.
A zsűri az alapján dönt, mennyire tükrözi a fotó a kultúrák közötti párbeszéd témáját, de figyelembe veszik a kreativitást, a megjelenítés egyediségét, a kompozíciót és az üzenet világosságát, valamint a képek egyetemességét is.


A 20 döntőbe jutott pályázóból választja ki a zsűri a három legjobbat, míg a negyedik nyertesre online lehet szavazni. A díjazottakra 15 ezer euró (csaknem 3 millió 600 ezer forint) értékben vár jutalom - közölte a kommunikációs ügynökség, hozzáfűzve, hogy a nyertes pályaműveket szeptember 25-én Brüsszelben hirdetik ki.


A díjazott fotókat a többi pályaművel együtt utazó kiállításon mutatják be Európában.
Az Európai Bizottság 2008-at a kultúrák közötti párbeszéd európai évének nyilvánította. A programsorozat - amelynek mottója: "Együtt a sokféleségben" - a kultúra és média, az oktatás és tudomány, a migráció, a kisebbségek, a többnyelvűség, a vallás, a munkahely, valamint az ifjúság témakörén keresztül próbálja elősegíteni egymás jobb megértését. Az évad magyarországi céljai között szerepel a kulturális sokszínűség - elsősorban a szomszédos országok és a határon túli magyarság - ünneplése, valamint a fiatalok és civil szervezetek bátorítása a programokban való részvételre. 

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását