2024. május 4. - Mónika, Flórián

Jövőre ötvenhatezer államilag támogatott hallgató

A következő évben sem változna az államilag támogatott hallgatói összlétszám: az oktatási tárca tervei szerint jövőre 56 ezer államilag támogatott hallgató léphetne be a felsőoktatási intézményekbe - tudta meg az MTI felsőoktatási forrásból hétfőn.
2008. június 23. hétfő 12:55 - Hírextra

A távirati iroda birtokába került munkaanyag szerint, amelyről kedden tárgyal a Felsőoktatási Kerekasztal - alapképzésre 39.650 hallgatót vennének fel. A legmagasabb keretszámot a műszaki területre határozták meg, 9400 hallgatóban, a gazdaságtudományi területen 6050, a bölcsészettudományok területén 4800 a keretszám. Informatikai képzésre 4700, természettudományos képzésre 4100 hallgatót szeretnének felvenni. Egységes, osztatlan képzésre 3050 diák léphetne be, míg mesterképzésre 21.700 hallgatót terveznek.


Felsőfokú szakképzésre 12.500 hallgató léphet be az oktatási tárca tervei szerint.
A dokumentum rögzíti azt is, hogy a felsőfokú szakképzésre biztosított létszám be nem tölthető része átcsoportosítható az alapképzésre, illetve egységes, osztatlan képzésre.


A javaslat a doktori képzésre felvehető hallgatók létszámát ezerben határozza meg, azzal a megkötéssel, hogy a bölcsész és társadalomtudományok területén legfeljebb 320, az agrár, a műszaki, az orvos, a természettudományok területére és művészeti képzésekre 680 hallgatót lehet felvenni.


A most szeptemberben induló tanévben szintén 56 ezer államilag finanszírozott hallgató léphet majd be a felsőoktatásba. Arról, hogy végül ki jár sikerrel július 24-én a ponthúzó értekezleten döntenek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását