2024. április 23. - Béla

Nyilvánosságra kell hozni a korrupciós ügy részleteit!

Az ügyészség szerint Völner más kormányzati tisztviselőkkel is üzletelt, ezért az MSZP szeretné, ha nyilvánosságot kapna a korrupciós-ügy minden részlete.
2021. december 16. csütörtök 07:32 - HírExtra

Az MSZP-közleménye:
 

"A Legfőbb Ügyészség az Országgyűlés Mentelmi bizottságával olyan információkat osztott meg, amelyekből kiderül, hogy az MSZP Völner Pál korrupciós botrányának kirobbanásától kezdve indokoltan követelte az egykori államtitkár valamennyi tevékenységének vizsgálatát és a titkosított részletek nyilvánosságra hozatalát.

A hatóság szerint ugyanis Völner az Igazságügyi Minisztériumon kívül, más területeken is nyújtott fix áras vagy havi díjas szolgáltatásokat. Csúszópénz ellenében vállalta oktatási intézmények elindításához szükséges engedélyek elintézését az Emberi Erőforrások Minisztériumában és az Innovációs és Technológiai Minisztériumban. Ezen felül pedig az ügyészség konkrétan meg is nevezi az ITM körforgásos gazdasági fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkárát és a paksi atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli minisztert, akiknél Völner megpróbálta elintézni egy személyre szabott milliárdos nagyságrendű pályázat kiírását.

Ők pedig a mai nap is hivatalban vannak. Ilyen következményei vannak a jobboldalon annak, ha valaki gyanúba keveredik?

A legfőbb ügyésznek ezért több kérdést is meg kell válaszolnia az egyre terebélyesedő, már minisztériumokat átívelő korrupciós botránnyal kapcsolatban. Folytatnak-e nyomozást az oktatási intézmények elindításához szükséges engedélyek kiadása ügyében? Folyik-e nyomozás az ITM államtitkára és Süli János miniszter ellen? Vizsgálják-e, hogy Völner Pál mit intézhetett még el a kormányzati pozíciója és kapcsolatai révén?

A Völner-ügy bemutatja, hogy a különböző ügyekben hogyan szeli át az egész Orbán-kormányt a korrupció, éppen ezért a bukott államtitkár botrányának minden részletét nyilvánosságra kell hozni, a gyanúba keveredett kormányzati tisztségviselőket pedig azonnali hatállyal el kell távolítani a hivatalukból, végkielégítés nélkül."

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását