2024. április 23. - Béla

Huszonöt milliárdos

- Huszonöt milliárdos szerepel azon a listán, amelyet a száz leggazdagabb osztrákról állítottak össze. A legtehetősebbek a Pie:ch-Porsche autódinasztia tagjai: a népes család, amelyhez mintegy ötvenen tartoznak, 30,5 milliárd eurós (a jelenlegi árfolyamon
2008. június 23. hétfő 12:58 - Hírextra

A hétfői osztrák sajtóban ismertetett ranglista 2. helyét a 2006 októberében elhunyt Friedrich Karl Flick iparmágnás örökösei foglalják el, ők 6,1 milliárd eurós vagyon birtokosai. A bronzérmes a tavalyi év igazi nagy "befutója", a Red Bull energiaital feltalálója és forgalmazója, Dietrich Mateschitz, aki egyetlen év leforgása alatt a 10. helyről küzdte fel magát a dobogóra: potom 1,8 milliárd euróval növelte vagyonát, amely így most 4,1 milliárdra rúg. Hasonlóképpen nagyot lépett előre a Novomatic szerencsejáték-konszern alapítója és többségi tulajdonosa, Johann Graf, aki 3,5 milliárd eurós vagyonával a 6. leggazdagabb osztrák.


A Spar-dinasztia 7. a listán (2,5 milliárd euró), a Julius Meinl-család a 12. (2,0), a 13. pedig a kristályüvegjeiről és ékszereiről híressé vált Swarowski-klán ugyancsak kétmilliárdos vagyonnal. A főnemesi leszármazottak közül a Liechtenstein hercegi család 4 milliárd euróval rendelkezik (5. hely), M. Esterházy, a hercegi vagyon örököse pedig 1,2 milliárdot mondhat magáénak: ez a lista 22. helyének megszerzéséhez volt elegendő.


A legnagyobb bukást tavaly a Ronny Pecik és Georg Stumpf befektetőpáros szenvedte el, ők fejenként 1,4 milliárdot veszítettek a tőzsdén. Egymilliárd dolláros vagyonukkal azonban még ott vannak a huszonöt legtehetősebb osztrák között.


A világ leggazdagabb emberének tartott amerikai Warner Buffett, a Berkshire Hathaway biztosítási-befektetési konglomerátum vezetője a Forbes magazin kimutatása szerint 40,6 milliárd eurós vagyonnal rendelkezik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását