2024. április 19. - Emma

Minősítsék súlypontivá a Kenézy Gyula kórházat

A Hajdú-Bihar megyei Önkormányzat szeretné elérni, hogy minősítsék át súlyponti kórházzá a működtetésében lévő debreceni Kenézy Gyula Kórházat - erről pénteken egyhangú szavazással határozott a megyei közgyűlés.
2008. június 20. péntek 11:45 - Hírextra
A testület előzőleg megvitatta a megye lakosságának egészségi állapotáról szóló jelentést, s megállapította, hogy a kórházak besorolása hátrányosan érintette a térséget.
Rácz Róbert (Fidesz), a közgyűlés elnöke emlékeztetett rá, hogy a törvény Hajdú-Bihar megye kivételével minden teljes szakmai profilt adó megyei kórház számára biztosítja a súlyponti kórház besorolást.

A megyék lakosságszáma, az ellátandó terület és ezzel együtt az ellátandó feladat nagysága miatt indokolt, hogy bizonyos megyékben, területeken ne csak egy, hanem több súlyponti kórház is működjék - idézte a jogszabályt az elnök, megjegyezve, hogy minden második megyére két súlyponti kórház jut, miközben az ország negyedik legnagyobb megyéjében, Hajdú-Biharban, mindössze egy működik.

Emlékeztetett rá, hogy a kórháznak úgy csökkentették jelenős mértékben a finanszírozását, hogy az ellátási területe nem változott, sőt a traumatológiai ellátás terén regionális, a gyermekpszichiátria tekintetében országos centrumként működik.

Rácz Róbert egy nappal korábban sajtótájékoztatón azt is közölte: az OEP egy birtokukban lévő levélben már elismerte, hogy hibásan állapították meg a Kenézy Kórházban a teljesítményvolumen-korlátot, amit a valós igények alapján módosítani indokolt.
A közgyűlési döntést követően Rácz Róbert felkéri Hajdú-Bihar valamennyi - fideszes és MSZP-s - országgyűlési képviselőjét, hogy közösen nyújtsák be a törvénymódosítást, amelyben kezdeményezik a debreceni Kenézy Gyula Kórház súlypontivá minősítését.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását