2024. április 26. - Ervin

Tokajban a kamionforgalom ellen

Lovasok és lovas kocsik vonultak rendőri felvezetéssel azon a demonstráción, amelyet az elviselhetetlen kamionforgalom miatt tartottak a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tokajban szerdán.
2008. július 9. szerda 17:40 - Hírextra
A Hegyalja Fesztivál részeként tartott forgalomlassító demonstráción a rendezvény fiataljai vettek részt.

Májer János, Tokaj független polgármestere a Kami-On -Kami-Off elnevezésű esemény megnyitóján azt mondta: ez a második demonstráció a kamionforgalom ellen. A tavalyinak az volt az eredménye, hogy a kormány a Tokajt és térségét elkerülő út és az új Tisza-híd megépítését bevette az Országos Területrendezési Tervbe.

Hozzátette: az idén arra kéri a kormányzatot, hogy kezdjék meg az út megépítésének előkészületeit, hiszen így is legalább öt év - a közbeszerzési eljárásokkal -, mire elkezdődhet a munka és megvalósulhat Tokaj, Tarcal, Bodrogkeresztúr, Bodrogkisfalud és Rakamaz elkerülő szakasza.

Úgy fogalmazott, hogy amennyiben ez nem történik meg, a települések "felőrlődnek ebben a kamionforgalomban". "Tönkremegy az úthálózat, a turizmus és mindaz az érték, amit itt felhalmoztak" - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását