2024. április 20. - Tivadar

Gyümölcsökkel a barnulásért

Egy-kétféle vitamin és gyümölcs segítségével szolárium nélkül is barnák lehetünk. Idén nyáron búcsút kellett intenünk a reggeltől estig tartó strandos heverészésnek. Az utóbbi pár évben olyan erős az UV-sugárzás, hogyha délelőtt kifekszünk a napra, bőrrák
2008. június 20. péntek 16:54 - Hírextra
A szolárium divatjamúlttá vált, így idén a napbarnító krémek és a barnító ételek kapták a főszerepet. Tudniillik bizonyos zöldségek és gyümölcsök hozzásegíthetnek minket a szép bőrszínhez.

– Ha egészségesen és nem foltosan szeretnénk lebarnulni, a naptejen kívül más praktikákat is be kell vetnünk. A színes zöldségek – sárgabarack, brokkoli, tojássárgája, máj – segítségével elkerülhetjük az egyenetlen barnaságot – mondta Fekete Krisztina dietetikus.

Bőrvédő például az A-vitamin, ami a szövetek épségét is megőrzi, vagy az E, ami antioxidáns, így megvéd a napsugárzás okozta bőröregedéstől.

Sokunkkal megesik, hogy hiába használunk naptejet, mégis leégünk. A C-vitamint tartalmazó termékek segítségével könnyen orvosolhatjuk ezt a problémát is.

– A C-vitaminnak sebgyógyító hatása van, ezért bátran merem ajánlani, hogyha leégnek, igyanak egy kis citromlevet és elmúlik. És azt sem szabad elfelejteni, hogy az alacsony C-vitamin bevitel hajszálér-repedéseket okozhat, ami azonnal meglátszik a bőrön.

A dietetikus a Csak Csajokban megmutatta az egyik kedvenc barnító finomságát, ami pár perc alatt elkészíthető, és még szakácstudást sem igényel. Csak néhány barack szükséges hozzá, amit félbe vágva, túróval töltve kell tálalni. A töltelékhez bármilyen idénygyümölcsöt vagy mazsolát tehetünk, a túrót pedig mézzel és joghurttal ízesítsük.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását