2024. április 27. - Zita

Eltemették Sánta Ferencet

Sánta Ferenc Kossuth-díjas írótól, a Magyar Írószövetség örökös tagjától péntek délután vettek végső búcsút családtagjai, barátai és tisztelői a budapesti Farkasréti temetőben.
2008. június 20. péntek 16:57 - Hírextra
Az életének 81. évében, június 6-án elhunyt írót búcsúztatva Vasy Géza, a Magyar Írószövetség elnöke felidézte, hogy Sánta Ferenc 1954-ben az új irodalmi nemzedék lehetséges vezéralakjaként tűnt fel. Abban a korban vállalt kezdeményező szerepet, melyet a politika sokszor eltorzított gondolati és etikai értelemben is.

Sánta Ferenc tudta, hogy nincs egyetlen, abszolút igazság, nem relativizálta a fogalmat - hangsúlyozta Vasy Géza, hozzáfűzve, hogy műveiben is az igazság kérdését boncolgatta, de foglalkoztatta az is, hogyan kell élni.

Fekete Gyula író szerint Sánta Ferenc életművével új irányzatot teremtett. Úgy vélte: a Kossuth-díjas író egyike volt azoknak, akik példájukkal igazolták, hogy a szellem hatalma nagyobb, mint a politikáé.

Ágh István költő méltatásában úgy fogalmazott: Sánta Ferencre "katartikusan, fájdalommal, részvéttel, odaadással lehet emlékezni".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását