2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Egy újabb rejtélyes láb került elő a tengerből

A hatodik emberi lábat vetette ki az óceán Vancouver partjainál szerdán. Már egész Kanadát lázban tartja a kérdés: vajon honnan származhat az öt jobb és az egyetlen bal láb, amelyek eddig előkerültek.
2008. június 19. csütörtök 13:03 - Hírextra
Szerdán a hatodik emberi lábat vetette partra a víz Kanada nyugati partjainál. A lábfej egy Adidas edzőcipőben volt.

Az események sokak fantáziáját beindították: már számos magyarázat született a lábak eredetére, azonban eddig egyik sem bizonyított.

Az egyik elmélet szerint a lábak gyilkos biciklisbandák áldozataitól származnak, mások szerint a 2004-es délkelet-ázsiai cunami áldozatainak testrészét vette partra a víz Kanadánál.

A rendőrök eddig egy 2005-ös, a térségben történt légi katasztrófa áldozataira fókuszáltak, a baleset után ugyanis négy utast máig nem találtak meg. Ez az elmélet is megdőlni látszik, hiszen jobb lábból már ötöt sodort partra a víz.

Lehetségesnek tartják azt is, hogy öngyilkosságot elkövető emberek lábai kerültek elő, vagy tengerbe veszett halászokéi.

A lábak közül ötön edzőcipő volt, amely megvédte a szöveteket a sós víz hatásaitól, így a testrészek épen maradtak.

Az első lábat majdnem egy éve, tavaly augusztusban találta meg egy parton játszó kislány, az egy amerikai méretezés szerinti 12-es cipőt viselt. Hat nappal később egy másik 12-es méretű láb került elő, az elsőhöz hasonlóan ez is jobb láb volt. Idén február 8-án és május 22-én további jobb lábakat találtak a parton.

Az első bal láb hétfőn került elő, ezt két, kutyát sétáltató férfihoz vitte oda az állat, miután kihozta a tengerből. A szerda reggel előkerült jobb láb 10-es méretű, és fekete edzőcipőt viselt.

A kutatók egyelőre furcsállják, hogy más emberi testrészek nem kerültek elő, mindössze lábfejek. Egy seattle-i óceánográfus elmondta: vannak testrészek, amelyek elsüllyednek, mások azonban - például a fej - úszik a vízen. Így érthetetlen, hogy miért csak lábakat vet ki a víz.
Forrás: inforadio
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását