2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Nem kérnek a segítségből

Kaposváron mintegy 300-an, Siófokon valamivel több mint félszázan élnek fedél nélkül; előbbieknek csak harmada, utóbbiak fele fogad el segítséget - írta hétfői számában a Somogyi Hírlap.
2007. november 5. hétfő 10:31 - Hírextra

A regionális családsegítő központ vezetője szerint Kaposváron bőven lenne szálláshely több embernek is. Naponta mintegy száz hajléktalannal vannak kapcsolatban, ruhákat, meleg élelmet, takarókat adnak nekik, de évről évre kevesebben fogadják el a segítséget.

A siófoki családsegítő központ vezetője hasonló tapasztalatokról számol be. Az elutasítás okát azzal magyarázza, hogy a hajléktalanok egyrészt egyre kevésbé képesek alkalmazkodni a közösséghez, másrészt féltik azt a kevés értéket, amely a tulajdonuk.

A szakember szerint egyre több hajléktalan szenved személyiségzavarban, ám a legtöbbjük nem látja be betegségét, ezért képtelenség rajtuk segíteni - olvasható a megyei napilapban.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását