2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Alkalmatlan a kisebbségi kormány a Fidesz szerint

A kisebbségi kormány nem tudja és nem is akarja megoldani Magyarország válságát - a fideszes Domokos László kedden így reagált arra, hogy a Pénzügyminisztérium államtitkára szerint tervszerűen halad a 2009-es költségvetés összeállítása.
2008. június 17. kedd 12:54 - Hírextra

Keller László, a Pénzügyminisztérium államtitkára keddi sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva beszélt arról, hogy a 2009-es költségvetés összeállítása tervszerűen halad, a konvergenciaprogram előre meghatározza a kereteket, amelyből nem lépnek ki. Az államtitkár megítélése szerint júniusban az adóelgondolások is világossá válnak, így a nyár folyamán elkészül a költségvetési javaslat.

Domokos László erre reagáló közleményében azt írta: az államtitkár azért beszél pozitívan a 2009-es büdzséről, mert azt még senki nem ismeri. A fideszes képviselő szerint a napról-napra súlyosabb gazdasági helyzetben a kisebbségi kormány csak a hatalomhoz való görcsös ragaszkodással van elfoglalva.

Domokos László úgy véli, ebben a helyzetben ismét csak az adóemelés jut a kormány eszébe, hiszen sajtóhírek szerint erről tárgyalnak a keddi MSZP-frakcióülésen is.
A Fidesz szerint ugyanakkor mielőbbi változásra van szükség, az előrehozott választás gazdasági kényszer.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását