2024. március 29. - Auguszta

Nemzetközi bloggertalálkozó budapesten

A világ hatvan országából érkeznek újságírók és bloggerek Budapestre június végén, hogy részt vegyenek a Global Voices konferencián. A kezdeményezés célja, hogy kiterjessze az on-line eszmecserét, bátorítsa a civil média fejlődését, és a figyelmet a média
2008. június 16. hétfő 16:22 - Hírextra

A Global Voices egy "gyűjtőlap", amely a világ különböző országaiból invitál meg bloggereket, hogy írjanak mindarról, ami hazájukban történik. Közreműködésükkel a hivatalos tudósítókétól eltérő nézőpontból is megismerhetők egy-egy ország vagy régió hírei, történései.

Évente egyszer a projekt tagjai, újságírók, bloggerek személyes találkozón vitatják meg a civil médiumok fejlődéséről szóló információkat, újdonságokat. Idén a konferenciát a Global Voices a Média Hungáriával - a Media Hungary és az Internet Hungary konferenciák főszervezőjével - és a Citizen Mediával közösen rendezi meg a fővárosban, a Novotel Budapest Centrumban. A találkozó ötnapos, amelyből kettő (június 27-28.) nyilvános. A rendezvényre Irántól Indiáig, Londontól Szudánig, Szíriától Kínáig érkeznek résztvevők.

A konferencia az állampolgárság és a civil média témát járja körül, és kiemelten foglalkozik azzal a kérdéssel, hogy milyen hatással lehetnek egy adott ország civil médiumai az ország közéleti aspektusaira. Szó lesz az on-line szólásszabadságról, az internetes többnyelvűségről, valamint megvizsgálják a polgári média és a Web 2.0 (vagy webkettő) eszközeinek alkalmazási lehetőségeit - áll a Média Hungária közleményében.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását