2024. április 27. - Zita

Madárcsontú kislány

Ironikusan az „év szülei” megtisztelő címet is elnyerhetné az a házaspár, akik gyermeküket szigorú vegetáriánus étrenden tartották születése óta. A most 12 éves gyerek angolkóros és csontjai annyira törékenyek, mint egy 80 éves embernek.
2008. június 16. hétfő 16:18 - Hírextra

Egy 12 éves lányt úgy neveltek fel a szülei, hogy szigorú vegetáriánus étrenden tartották. A lány rendellenes csontfejlődés miatt került a kórházba, különösen a gerince van rossz állapotban, ami olyan, mint egy 80 éves nőé.

Az orvosoknak jelenteniük kellett az esetet a rendőrségnek és a gyermekvédelmi hálózatnak, mivel úgy gondolják, hogy szülei vegetáriánus szokásainak köszönhető a gyerek állapota.

A kislány születése óta nem evett húst és tejtermékeket. Ennek köszönhetően súlyos angolkórban szenved és számos csontja is eltört már.

Ezt az állapotot a D-vitamin hiánya idézte elő, ami ahhoz kell, hogy felszívódjon a kalcium és a májban olajos halban és különböző tejtermékekben található. A D-vitamin hiánya odavezet, hogy a csontok törékenyek lesznek és meggörbülnek.

Dr Faisal Ahmed, a kislány kezelőorvosa szerint nagyon fontos kihangsúlyozni, hogy a kislány állapotához ez a rendkívül szigorú vegetáriánus étrend vezetett.

Tavaly egy vegetáriánus amerikai pár 6 hetes babájukat éheztették halálra, amiért letöltendő börtönbüntetésre ítélték őket.

Forrás: RTL Bulvár
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását