2024. május 5. - Györgyi

Múzeumok, éjszaka, bor, fesztivál

Miért érdemes betérni a Vajdahunyadvárba a Múzeumok Éjszakáján? Mert ezen a napon borkóstolóval ízesítik a Tűzfesztivált. Öt évvel ezelőtt könnyed nyári kikapcsolódást ígérő próbafesztiválként indult, mára sikertörténetté vált: tavaly 235 ezren vettek rés
2008. június 16. hétfő 14:39 - Hírextra

A szervezők idén 270 ezer érdeklődőre számítanak június 21-én, szombaton.

A látogatók kegyeiért minden múzeum egyedi programokkal verseng. A Magyar Mezőgazdasági Múzeum és a zuglói önkormányzat által közösen szervezett éjszakai rendezvény középpontjában a nemrég nyílt Reneszánsz bor, reneszánsz élet, Tokaj reneszánsza című borászati- és fotókiállítás, valamint a Szent Iván-éj tüzeit fellobbantó Tűzfesztivál áll.

Jazz-, népzenei- és komolyzenei koncertek, reneszánsz divatsátor, lovagi torna, tűzmágus előadás, csónakos vártörténeti séta, tárlatvezetés, borkóstoló, pirotechnikai látvány-show Handle muzsikájára - mindez csupán néhány címszó a gazdag programkínálatból, amely ezúttal nem csak a Vajdahunyadvár udvarán és a Mezőgazdasági Múzeum épületében teszi perzselővé a hangulatot, hanem egy új helyszínen, a Jáki kápolnában is.

A programokra 14 órától várják az érdeklődőket. A Vajdahunyadvár udvarán Porkoláb Anna elrablása címmel kezdődik a Szulimánia Egyesület előadása. Késő estig tart nyitva ugyanitt a reneszánsz játszóház és a reneszánsz divatsátor. A Jáki kápolnában fél nyolctól kezdődnek koncertek.

 A Nagyszínpadon 18 órakor lesz a Tüzes Múzeumok Éjszakája hivatalos megnyitó, amelyet lovagitorna-bemutató, pirotechnikai látvány-show követ, majd koncertekkel zárul a program. Fellép a Balázs Elemér Group, Szalóki Ági és zenekara és a Tűzmadarak Együttes.

A múzeum épületében borkóstoló és borvásár várja a látogatókat. Tárlatvezetések már két órától kezdődnek. Megtekinthető a vadásztörténeti kiállítás, A magyar mezőgazdaság története című új állandó kiállítás és a Reneszánsz bor, reneszánsz élet, Tokaj reneszánsza című tárlat. A látogatók kérdéseire ezen az éjszakán szakmuzeológusok válaszolnak. A Múzeumok Éjszakájára jegyek elővételben is válthatók a múzeum pénztárában.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását