2024. április 20. - Tivadar

Herczog Edit Európa jövőjéről

"Európa még hetekig az írországi referendum sajnálatos eredményétől lesz hangos. Elemezni fogjuk az eseményeket, amelyek ehhez a helyzethez vezettek, és elemezni fogjuk a mozgásteret, amit az ír nép döntése meghagyott a számunkra. Ami bizonyos, hogy az el
2008. június 16. hétfő 20:38 - Hírextra
Az ír népszavazás eredménye nem jelenti az uniós döntéshozatal megakadását, hiszen az jelenleg is működik és ez a hatályos szerződések alapján a jövőben is garantálható - szögezte le a szocialista politikus. "Nem szabad megfeledkezni azonban arról sem, hogy hogyan éljünk és működjünk az elkövetkező időszakban. Az Unió előtt álló feladatok továbbra is megoldásra várnak, nincs vesztegetni való idő. Fontos, hogy az Unió most olyan kérdésekkel foglalkozzon, amelyek a polgárok mindennapjait érintik, és az aktuális kihívásokra válaszolnak, mint például az élelmiszerárak, vagy a fenntartható fejlődés területei" - hívta fel a figyelmet a képviselő.

"Szeretném, ha egyetértenénk abban, hogy az Unió minden tagállama akár reformmal, akár anélkül elkötelezetten megtesz mindent, hogy az Európai Unió jól funkcionáló, felesleges konfliktusoktól mentes, együttműködő tagállamok szerveződése maradjon. Ehhez azonban szükséges, hogy minden tagállam a már meglévő kötelezettségeinek eleget tegyen: legyen szó az 1. pilléres uniós jogszabályok végrehajtásáról, vagy a 2-3. pillérben lefektetett együttműködésekről, az európai kiadatási rendről vagy a belső piacon maradt akadályok felszámolásáról. Ha Írország és a többi tagállam a már meglévő területeken felszámolja elmaradásait, hitelesebbé válunk mindannyian, amikor nagyobb és egységesebb Európáról beszélünk" - hangsúlyozta Herczog Edit.

Kiadó: Magyar Szocialista Párt Európai Parlamenti Delegációja
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását