2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Mosolyogni tanulnak az önkéntesek

A tökéletes mosolyt gyakorolják az olimpiai éremosztó ceremónián résztvevő önkéntesek, akik már lassan egy éve készülnek arra, hogy az ötkarikás játékok legszebb pillanatait még felejthetetlenebbé tegyék.
2008. június 16. hétfő 20:30 - Hírextra
Az igazi mosoly mélyről, szívből jön - mondta Csen Sze-si (Chen Sishi) az éremosztó ceremónia csapatának 18 éves tagja. "Fontos, hogy figyeljünk a többiekre, miközben meg kell őrizni a szemkontaktust" - magyarázta Csen.

Az éremosztó csapat tagjai egytől egyig csinos, 18 és 20 év közötti, legalább 170 centiméter magas lányok, akik egy kéthetes kurzus során tanulják meg az éremátadás legfontosabb mozzanatait.
A pekingi olimpia rendezői (BOCOG) semmit sem bíznak a véletlenre, a lányokat már egy évvel ezelőtt kiválasztották. A tanfolyamon a nemzeti himnuszok lejátszását, valamint a virágok és az érmek átadását is rendre elpróbálják.

A BOCOG szerint az éremátadó ceremóniákra összesen 337 önkéntest választottak, akik húsz csapatban az olimpián 302, a paralimpián pedig 472 alkalommal adják át az érmeket.

Az 5-7 kilós éremtartó tálca rezzenéstelen tartásán és a mosolyon kívül a legfontosabb szabály igen egyszerű: az érmet átadó személyhez nem szabad túl közel, illetve túl távol állni.

"Minden apró részlet fontos az olimpián, hibázni pedig nem lehet" - mondta Csang Csin-csin (Zhang Qinqin) a "mosolycsapat" egy másik lelkes tagja.

Az önkéntesek a fizikai edzésen kívül angol leckéket is vesznek, de bővítik az olimpiával kapcsolatos ismereteiket, miközben illemtant, valamint toleranciát is tanulnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását