2024. május 9. - Gergely

Volt már jobb is!!

Volt már jobb ülésszaka is a parlamentnek, de az biztos, hogy kisebbségbe most először vonult egy kormány az ülésszak alatt – kezdte értékelőjét Szili Katalin az országgyűlés elnöke. Kemény munka ért véget, bár a négy évvel ezelőtti 326 órányi ülési
2008. június 13. péntek 10:39 - Góz Tamás


NAPIREND ELŐTTI TÁMADÁSOK

A hirtelen jött ötleteket, a kormány rendszeres lemondatását, és más hasonló hasznos dolgokat a napirend előtti felszólalások alatt mondhatja el mindenki. Négy és nyolc év a két szemben álló oldal szinte ugyanannyi alkalommal szólt be a másiknak. Idén az ellenzék aktivizálódott, és majdnem kétszer annyi időt töltöttek a kormány szapulásával, mint amennyit a baloldali képviselők a jobboldallal.

A SZÁMOK MÖGÖTT

A házelnök szerint megjelent egy halvány fénycsóva a folyamatos támadások, a személyeskedéssel zsúfolt borús hangulatú ülések egén. A közös beadványok számának emelkedése is erre utalt. Újságírói kérdésre felelve elmondta, hogy augusztus közepén kezdődik az őszi ülésszak előkészítése. Ekkor próbál meg megegyezni az öt párt frakciójával a következő hónapok működési mechanizmusáról. Régóta tartó vita, hogy a mostani hétfő-keddi ülésezés helyett térjenek át a kedd-szerdai parlamenti munkára. Az indokot a vidéki képviselők jelentik, akiknek így nem kell az értékes pihenésüket feláldozni arra, hogy a kezdésre fitten és üdén a fővárosba érhessenek. Ez persze kardinális kérdés, de talán látunk többet is a képviselőktől.

MI VÁR RÁNK?

Kemény ősznek nézünk elébe. Az Orbán oldal betöltött fegyverekkel várja, hogy a Gyurcsány oldal pofára essen. Keményen hirdetik az igét, és osztják az észt előre, mert szinte biztosak abban, hogy tizenkét hónapon belül megváltozik a felállás. Gyurcsány Ferenc sokadik kormánya azonban csak az idő múlásában és az SZDSZ ép elméjében reménykedhet. Az apró gazdasági változások talán néhány hónap alatt nagyobbra nőnek, és az egyre ürülő lakossági farzsebeket is jobban megtöltik pénzzel. Ha így lesz, az nekik kedvez. Karácsonyi ajándékként el kell fogadtatni az ország 2009-es költségvetését. Ha ez nem sikerül, akkor az nemcsak politikailag, de gazdaságilag is komoly kárt okozhat. Ha nincs költségvetés, akkor az önkormányzatok sem tudnak miből gazdálkodni, és senki nem fogja tudni, hogy mi lesz. A külföldi befektetők, amelyek jelentős részben uralják kis hazánkat, igen hamar összecsomagolnak és úgy elhúznak innen, mintha itt sem lettek volna. Ezáltal egycsapásra kiürül az ország, és kirakhatjuk a „zárva” táblát. Az biztos, hogy az ellenzéki oldal nem-mel fog szavazni. Ha a Fodor csapat józanul fog gondolkodni és az igen gombot nyomja meg a megfelelő pillanatban, akkor van esély költségvetésre, így a kormány tovább lavírozhat. A jövő nyári EU-s választás előtt 90 nappal elvileg életbe lép egy moratórium, amely megtilt mindenféle szavazást. Így, ha a következő 12 hónapban ki tud tartani a kormány, akkor legközelebb 2009 őszén lehet választás, de akkor meg már mindek, hiszen alig fél évvel később egyébként is eljönne ennek az ideje.

Szóval, a tét nem kicsi! A levelek lehullásával egyidőben kiderül, hogy az egykori ország-kedvenc Gyurcsány Ferenc politikája végleg az enyészeté lesz, vagy ki tud találni valami meglepőt és elfogadhatót felmutatni az ellenzéknek és az SZDSZ-nek!

A bal oldal sem kerülhette el, hogy viccet ne csináljnak belőle
Választások után nagy, fekete autó megy vidékre, benne Gyurcsány Ferenccel és a kormány négy másik politikusával. Egyszercsak az autó nagy sebességgel nekicsapódik egy fának. A rendőrök, mentők, tűzoltók azonnal a helyszínre sietnek, de csak a totálkárosra tört autót találják, a politikusoknak hűlt helye. A közelben azonban meglátják a parasztbácsit, aki egy hatalmas földhalom mellett támaszkodik az ásójára. Megkérdezik tőle:
- Bátyám, látta a balesetet?
- Láttam én.
- S hová lettek a politikusok?
- Elástam őket.
- Meghaltak?
- De meg ám.
- S egy sem maradt életben?
- Hát, a Gyurcsány és az a másik, a Kóka, az mondták, hogy ők még élnek, de én ezeknek már semmit sem hiszek el!

Gyurcsány országát járja, s látja, hogy egy gyermek az újszülött kismacskákat pakolgatja:
- Ez is szoci, ez is szoci, ez a macska is szoci.
Gyurcsány nagyon megörül. Megsimogatja a kissrác buksiját és megdicséri. Pár nappal később ismét arra jár, és látja az említett fiút kismacskákat pakolgatni:
- Ez a macska fideszes, ez fideszes, ez is fideszes.
Ferencünk elkomorodik, majd megkérdezi a fiút:
- Mondd csak, hogy lehet, hogy múltkor még szocik voltak a macskák, most meg már fideszesek?
Mire a fiú:- Hát nem látja? Kinyílt a szemük.


Egy amerikai és egy magyar fiatal beszélget.
Az amerikai sorolja országának ismertebb személyeit:
- We have George W. Bush, Nathaniel Hope, Andrew Scott Money.
Mire a magyar:
- We have Ferenc Gyurcsany, no money, no hope.

- Mi a különbség Magyarország és Hófehérke között?
- Semmi. Mindkettő a piros felét választotta, és rövid időn belül padlóra került.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását