2024. május 14. - Bonifác

A fiatalkorú osztrák bűnözők többsége lelkibeteg

A bűncselekményt elkövető osztrák fiatalok túlnyomó többsége lelkibeteg, kétharmaduk pedig többféle pszichikai problémával is küszködik - állapította meg egy bécsi gyerekpszichiáter.
2008. június 13. péntek 09:15 - Hírextra
Belinda Plattner 319 elítéltet - 53 lányt és 266 fiút - vizsgált meg 2003 és 2005 között a josefstadti büntetés-végrehajtási intézet ifjúsági részlegében. Felmérése szerint minden második lánynál és minden negyedik fiúnál poszttraumatikus terhelési zavarokat lehetett kimutatni. A lányok egynegyede depresszióban szenvedett. A lányok háromnegyede és a fiúknak több mint a fele kábítószerfüggő vagy szenvedélybeteg volt.

Tanulmányát ismertetve a pszichiáter bécsi sajtóértekezletén elmondta, hogy olyan lelki bántalmakra is fényt tudott deríteni, amelyek kora gyermekkorban fejlődtek ki az elítélteknél. Egy folytonos lázadásra és ellenkezésre épülő, talaját vesztett magatartás később antiszociális személyiségzavarba csaphat át - fejtette ki.

Kutatásai szerint a felmérésbe bevont fiatalok csaknem harminc százalékával szexuálisan visszaéltek, nyolcvan százalékukat fizikailag bántalmazták.

Vizsgálata kiterjedt a visszaesési hányadra is. Az eredmény megdöbbentő volt: harmincnégy hónapon belül a fiúk 50 és a lányok 38 százaléka ismét rácsok mögött találta magát.
Tanulmányából azt a következtetést vonta le, hogy sürgősen meg kell szervezni a fiatalkori bűnözők átfogó, mindenkire kiterjedő pszichiátriai gondozását.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását