2024. május 22. - Júlia, Rita

Meselabirintus a múzeumban

Reneszánsz "meselabirintussal" várja vasárnap a legfiatalabbakat az Iparművészeti Múzeum; a gyerekek a kézműves műhelyekben készíthetnek lovagbábot, egy interaktív kiállításon pedig hangszerekkel is ismerkedhetnek a Meselabirintus Mátyás király udvarában
2008. június 13. péntek 09:18 - Hírextra
Az intézmény tájékoztatása szerint játékmesterek, a Garabonciás, a Kisbíró és a Boszorkány irányítja a próbákat, amelyek során a gyerekek saját készítésű útilapujukban gyűjtögetik a szivárvány színeit, az utolsó, szivárvány kapun áthaladva pedig a szivárvány összes színét rejtő üveggolyót kapnak ajándékba Mátyás király kincseskamrájából.

Hangszerek Beatrix királyné hozományából címmel interaktív hangszerkiállítás, régizenei koncert és reneszánsz táncház is színesíti a programot, amelyen közreműködik a Magyar Hangszermíves Céh és az Anello Consort. A kézműves alkotóműhelyben egyszerű hangszereket lehet alkotni különleges fafajtákból és bambuszból.

A gyerekek készíthetnek lovagbábokat, az igazságos Mátyás királyról szóló népmesék textilen, üvegen és nemezen is megjelennek. A Berbencés Vándorszín Comedia et Musica Mundi - Szentek, költők királyok címmel tart előadást Környei Alice és Gulyás László közreműködésével.

A gyermekprogramok a múzeum június 30-ig látható tárlatához, a Beatrix hozománya - Az itáliai majolikaművészet és Mátyás király udvara című kiállításhoz kapcsolódnak, amely a 15. század végi itáliai luxusművesség kiemelt műfaját, a majolikaművészetet mutatja be hazai és külföldi neves múzeumok anyagából.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását