2024. május 6. - Ivett, Frida

Tóth Gábor megállította az idei melegfelvonulást

Megtiltotta a július 5-re tervezett melegfelvonulást a budapesti rendőrfőkapitány - közölték a rendezvényt szervező civil szervezetek még szerdán éjszaka az MTI-vel. A rendezvény honlapján - www.pride.hu - a rendőrségi határozat szövegét is közreadták.
2008. június 12. csütörtök 10:02 - Hírextra

A dokumentum szerint az alapítvány július 5-én délután tartana felvonulást az Erzsébet tér - József Attila utca - Andrássy út - Oktogon - Kodály körönd - Dózsa György út - Benczúr utca - Felvonulási tér útvonalon.

A határozat szerint a rendőrség egyeztetett a bejelentővel, és azt javasolta, hogy ne felvonulásként, hanem álló rendezvényként tartsák meg a rendezvényt.

A leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű szervezetek (LMBT-szervezetek) közleménye szerint a menet számos korábbi LMBT-felvonulás és más felvonulások útvonalán haladna. Több éves tapasztalatuk szerint az út felét elfoglaló menet a szombati enyhe forgalomban nem okoz olyan mértékű fennakadást, ami a betiltást indokolná - közölte a közleményt aláíró 15 szervezet.

Az aláírók szerint egy álló rendezvény a felvonulást elrejtené a nyilvánosság elől, és lehetetlenné tenné annak egyik célját, az LMBT-emberek láthatóvá tételét. A szervezetek azt kérik a rendőrségtől, hogy vegye tudomásul a tüntetés ismételt bejelentését.

A melegfelvonulást megtiltásáról szóló információt az MTI a rendőrséggel is meg kívánta erősíttetni, de az ügyben csak későbbre ígértek tájékoztatást.

A Szivárvány Egyesület szervezésében tavaly július 7-én megrendezett felvonulás a Hősök teréről indult, de az Oktogonnál több száz fős ellentüntetés fogadta a résztvevőket. Az ellentüntetők között az eljárás során ismeretlenül maradt személyek tojást osztottak szét, majd a felvonulókat többen azzal, illetve különböző tárgyakkal dobálták meg.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Csermanek János
2008. június 18. 12:49
;)
saxo
2008. június 17. 19:49
János!
Legalább holtodban tudnád, merre jársz....!
Csermanek János
2008. június 17. 18:58
Hopp, ezt nem ide! :(
Csermanek János
2008. június 17. 18:57
'Freddy legújabb "műszava"!: "torkolódunk" ;-)))
És tudtára adatik mindenkinek! Megint elhúz - "nyaralódni"?
Usama bin Muhammad bin `Awad bin Ladin
2008. június 17. 05:21
Allah növessze nagyra a szakállad, kedves Saxo! ;)

;) A Stop.hu-ról egy éve már kb., hogy úgy kizárt a "walaky01" vagy ilyesmi nickű moderátor a hsz.-ból, hogy csak olvasni léphetek be. Nem (csak) maszop. Inkább zsi.-fan lap. Ettől vagyok sok helyen "aráber", mert az a legnagyobb ellenük. ;)
(A Blikken pl. pár nap, hét és visszaengednek a szóláshoz.) Az Origo-n viszont minden meg van engedve! (Vagy 7 nickem is van már ott...)
Úgyhogy kösz, már túl vagyok azon (is).
Normálisok? Pl. az az "ocsabika" "fíregnek" titulálta a pápát és rohadt fasisztának, stb. Na, ilyenek miatt kell egy kis "balansz" a neten, vagyis hát törekedni rá... ;)
Minden jót Neked.
saxo
2008. június 16. 18:53
Kedves 'Mehemed' ! Már bocs, de nekem egyszerűbb, ha ezt a nevet választom ki a sok neved közül...
Szval.
Itt zömmel normális emberek írogatnak. A cikkeket is, meg a topicban is. Igen, alapvetően ballib nézeteket képviselnek, dehát miértis ne tehetnék? Én gyakran nem értek egyet a nézeteikkel, -gondolom, ők meg az enyéimmel nem. Osz' annyi. Ezért lehet vitázni. (Bár éppen ezt nem nagyon látom itt...)

Ha viszont valóban elmezavarodott ballibesek valóban eszement baromságait akarod olvasgatni, hát nézz be a stop.hu fórumaira....Ott egy olyan 20 fős, belterjes primitív csürhe ajvékol egymás között.
Élményszámba megy, amikor a moderátoraik beszólnak a topicra, meg pofátlanul emilt küldözgetnek neked, ha nem elég harsányan dícséred a maszoposokat. Ha meg csupán tárgyilagosan hozzá akarsz szólni, akkor a következő pillanatban a beírásod már törölve. Követketkező lépés szerint pedig kitiltanak...Egy időben azzal szórakoztam, hogy az emilt küldözgető ökörpörkölt moderátoraikat "tanítgattam". De egy idő után beleuntam, mert egy-egy alkalommal kb. 5-6 x kellett webalapú free levelezőkre bereggelnem, hogy újra meg újra visszamehessek a kitiltás ellenére.

Alánlom, próbáld ki őket, ha jókat röhögni, vagy egy tisztességeset okádni akarsz...
Usama bin Muhammad bin `Awad bin Ladin
2008. június 15. 20:59
Dear Saxo!
Örülök Neked, hogy itt vagy ezen a ballib és őskomcsi "fórumon"! Azok miatt gyártottam pár hecc nicket éppen. ;) Én sem miattuk olvasok itt néha! "Idetévedtem" úgymond (más okból), de nem az ő társaságuk vagyok, nem azért. Rém alakok írkálnak elvakult (ős)komcsi dumákat ezeken az oldalakon.
A buziknak pedig záptojás jár az Andrássy úton! ;)
Szervusz.
saxo
2008. június 15. 19:04
Akartam mondani: "rasszista"....
saxo
2008. június 15. 19:00
Sajnos.
Az a pár darab zsidó, aki a markában tartja Gyurcsányt, a maszopot, és rajtuk keresztül ezt az országot, megint végigvitte az akaratát. Na, nem mintha sokra mennének vele mostmár...

Mindenesetre szégyenletes, hogy az a Magyarország, amely István óta a kereszténység, és Európa, a civilizáció védőbástyája volt ezer éven át, mára a buzik, leszbikusok, pedofilok vonulásának országa lett. Mert, azoknak személyiségi jogaik vannak... A más véleményen lévőknek meg ott van a gumilövedék, a könnygáz, a gumibot...!
Holnap akkor az olaszliszkai gyilkosok is dzsemborizhatnak majd az Andrássy-úton, (egyébként egyenlőre csak a miskolci városi bíróságon teszik...) hiszen, nekik is vannak természetesen személyiségi jogaik...!
Akinek meg ez nem tetszik, az meg rohadt rasstista gehó!!!!!!!!!!!


Miértis?
Usama bin Muhammad bin `Awad bin Ladin
2008. június 13. 12:34
A legfrissebb híreXerint mégis parádézhatnak a (büdös) buzik. :-(
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását