2024. május 5. - Györgyi

Magyar-török közösködés

Közös kulturális programok rendezéséről kötött együttműködési megállapodást Európa két 2010-es kulturális fővárosa, Pécs és Isztambul; a dokumentumot a két polgármester, Tasnádi Péter és Kadír Topbas csütörtökön Isztambulban írta alá.
2008. június 12. csütörtök 17:01 - Hírextra
Az együttműködés 8-10 közös rendezvényre ad lehetőséget. Lesz magyar-török képzőművészek kiállítása mindkét városban, valamint Csontváry- és Zsolnay-tárlat Isztambulban. A tervek között szerepel egy Közép-Ázsiától a Kárpátokig című könyv megjelentetése, az oszmán-török történelemmel és kultúrával foglalkozó turkológusok nyári táborának megszervezése, s egyebek mellett pécsi régészek törökországi ásatásokon való részvétele is - mondta el Tasnádi Péter telefonon az MTI-nek.

A polgármester hangsúlyozta: az együttműködési megállapodás azért jött létre, mert Essennel együtt Európa mindhárom 2010-es kulturális fővárosa kiemelten fontosnak tartja, hogy olyan, egymást erősítő együttműködést alakítson ki, melynek köszönhetően rendezvényei sikeresek lesznek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását