2024. április 28. - Valéria

A Vágy és vezeklés a favorit

Több mint tucatnyi kategóriában jelölték a Vágy és vezeklés című romantikus drámát a brit filmakadémia díjára. A BAFTA szerdán jelentette be idei jelöléseit, amelyek nyomán február 10-én találnak gazdára a legrangosabb brit filmdíjak.
2008. január 16. szerda 17:13 - Hírextra

A második világháború idején játszódó tragikus szerelmi történet összesen 14 jelölést kapott, mindkét főszereplőjét, Keira Knightley-t és James McAvoyt is nevezték a díjra. De a legjobb film-kategóriában is szerepel a Vágy és vezeklés, olyan vetélytársakkal körülvéve, mint Ridley Scott Amerikai gengsztere, a Coen testvérek Nem vénnek való vidék című produkciója, a Vérző arany vagy A mások élete.

Daniel Day-Lewis, aki a Vérző arany című múlt század elején játszódó drámával már nagy kritikai sikert aratott Amerikában, most kemény ellenfele lehet McAvoynak. De a nevezettek listáján van George Clooney (Michael Clayton), Viggo Mortensen (Eastern Promises) és Ulrich Mühe is A mások élete című Stasi-drámával, amiért tavaly már elnyerte az Európai Filmakadémia díját.

Keira Knightley-t Cate Blanchett (Elizabeth - Az aranykor), Julie Christie (Egyre távolabb), Marion Cotillard (Piaf) és Ellen Page (Juno) szoríthatja meg a díjakért folyó versenyben.

A brit filmakadémia kitüntetéseit hivatalosan Orange British Academy Film Awards névvel illetik, de általában BAFTA-díjként emlegetik. Mióta 2000-ben áprilisról február elejére helyezték át az átadását, a szakírók az Oscar-díjak előszobájaként is számolnak vele.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását