2024. április 26. - Ervin

Rengeteg a hátrányos helyzetű felvételiző

Csaknem ötszörösére nőtt azoknak a halmozottan hátrányos helyzetű felvételizőknek a száma, akik már a jelentkezési lapon jelezték, hogy felvételük esetén igénybe vennék a felsőoktatási Katapult Mentorprogram segítségét - közölte Reiber Gabriella kommuniká
2008. június 10. kedd 12:45 - Hírextra
Az Országos Felsőoktatási Információs Központ tájékoztató adatai szerint az idén 1.846-an jelezték a felvételi jelentkezési lapon, hogy szociálisan halmozottan hátrányos helyzetűek és igénybe kívánják venni a Katapult Mentorprogram szolgáltatásait. 2007-ben azon jelentkezők száma, akik már a jelentkezési időszakban hivatalosan jelezték, hogy részt vennének a programban, összesen 374 volt.
Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a Katapult Mentorprogram iránti érdeklődés ilyen mértékű növekedése azért is figyelemre méltó, mert a felsőoktatási intézményekbe való összes jelentkezés száma évről évre csökkenő tendenciát mutat.

A programba leendő mentorok jelentkezését is várják olyan felsőbb éves hallgatók személyében, akik szívesen segítenének az intézményükbe kerülő elsőéves hallgatóknak a nehézségek leküzdésében, illetve a beilleszkedésben. A kiválasztott mentorok havonta ösztöndíjban részesülnek. A jelentkezési határidő 2008. június 30., bővebb információ és jelentkezési lap a www.mentorhalo.hu honlapon található.

A Katapult Mentorprogram a halmozottan hátrányos helyzetű fiatalok felsőfokú intézményekbe való integrációjának elősegítését, sikeres teljesítését és a munkaerőpiacon való elhelyezkedési esélyek növelését tűzte ki céljául. Ennek érdekében a program különböző képzéseket, tréningeket, közösségépítő tevékenységeket biztosít a résztvevők számára.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását