2024. május 2. - Zsigmond

Lidércnyomás, katasztrófa

Az olasz sajtó majdhogynem egyöntetűen katasztrófáról ír a nemzeti válogatott 3-0-ás veresége után, amelyet a squadra azzurra a labdarúgó Eb csoportmérkőzéseinek nyitófordulójában, hétfő este szenvedett el a hollandoktól a C betűjelű négyesben.
2008. június 10. kedd 12:48 - Hírextra
A franciákat és a románokat is felvonultató, vagyis az Eb legerősebb összetételű, ezért aztán "halálcsoportként" is emlegett kvartettjének bemutatkozása a világbajnoki címvédő itáliaiaknak hozta a legrosszabbat, s a hazai média a nekikeseredettséget tükröző kifejezésekkel jellemzi Roberto Donadoni legénységének kudarcát.

"Az oranje lidércnyomás Itáliának. Kétségessé vált a továbbjutás" - fogalmazott a Gazzetta dello Sport, amely Donadoni vétkéül rója fel, hogy túlságosan későn küldte pályára Alessandro del Pierót és Antonio Cassanót.

A Corriere della Sera "Itáliát legyűrte Hollandia" címmel adta tudtul a lényeget, majd ekként folytatta: "Sokkoló kezdet, Olaszország három gólt kapott a nyitómeccsén, többet, mint a németországi világbajnokságon összesen. A "berlini fal" már nem létezik."

A La Repubblica lesgólt emlegető és kevésbé kritikus beszámolójában azt emelte ki, hogy a válogatott fiaskója egy szabálytalan holland találat után következett be, az első számú gólfelelősről, Luca Toniról pedig úgy fogalmazott a szerző, hogy "valósággal felismerhetetlen" volt a pályán.

Az Il Messaggero címmondata a következő: " Európa-bajnokság 2008, katasztrófa Itália számára", s ez a lap is bírálja Donadonit, amiért nem jól rakta össze a kezdőcsapatot. Az összegzés pedig ez: "Van Basten válogatottja megsemmisítette az azzurrókat a debütáláson".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását