2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Profik Keszthelyen

A profi táncosok mellett közel ötven diák is fellép kedden a Tánc éve programsorozat nyitórendezvényén, a keszthelyi Balaton Színházban - mondta el Kepli József János, a polgármesteri hivatal kabinetvezetője.
2008. június 10. kedd 07:30 - Hírextra
A táncokat Kovács Gergely Csanád, a Megatánc tehetségkutató műsor győztese (a Magyar Állami Operaház táncosa) és koreográfustársai tanították be a keszthelyi iskolásoknak, ezzel lehetőséget adva a fiataloknak, hogy ne csak passzív befogadói, hanem aktív részesei is lehessenek a produkcióknak.

A kabinetvezető megjegyezte: idén első alkalommal szerveznek tematikus programokat a balatoni városban. Azért választották ezt a művészetet, mert a tánc most éli reneszánszát: a következő években a koncertek, a zene és más művészeti ágazatok közé koncentrálódnak majd a keszthelyi nyár rendezvényei.

Kovács Péter, a program szervezője elárulta, hogy a programsorozat összeállítása előtt elkészítettek egy háromszázfős reprezentatív felmérést is. Az értékeléskor kiderült, hogy a fiatalok többsége szívesen látná a mostanában divatos STOMP- és ír sztepkoreográfiákat, ezért két ilyen stílusú táncos darabot is bemutatnak. Az idősebb generációhoz tartozók "kedvéért" pedig repertoárra került az LGT Táncképek című darabja, valamint a Madách Musical és a KFKI Kamara balettelőadása is.

A reprezentatív felmérésből egyébként az is kiderült, hogy a magyarok nem tudnak ugyan táncolni, de vágynak rá, hogy megtanulják. A megkérdezettek 81 százalékának "nem erőssége a tánc", ennek ellenére 65 százalék előnynek tartja tánctudást. A kutatásban résztvevők mindössze tíz százaléka ismerte el, hogy szereti a klasszikus táncokat: a balettet vagy a keringőt - mondta végül Kovács Péter.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását