2024. március 28. - Gedeon, Johanna

MSZP:Miért hazudik a fidesz debreceni vezetője?

Az MSZP debreceni önkormányzati képviselői szerint félrevezette a közvéleményt a Fidesz helyi önkormányzati frakcióvezetője, amikor azt nyilatkozta, hogy a közgyűlés még nem vont el pénzt a vagyonkezelő holdingtól - közölte Zsíros Zsolt frakcióvezető és V
2008. június 10. kedd 18:18 - Hírextra
A szocialista politikusok emlékeztettek rá, hogy miközben a vagyonkezelő igazgatósága, felügyelőbizottsága és az MSZP-frakció is a súlyosan eladósodott holding pénzügyi helyzetére való tekintettel azt javasolta, hogy ne vonják el a félmilliárd forintot, a közgyűlés fideszes többsége ezt a döntést meghozta és ezzel újabb súlyos terheket róttak a városlakókra.

Zsíros Zsolt megemlítette a közgyűlési határozatot, amely a 1,5 milliárd forint adózott eredmény terhére a városnak 500 millió forint osztalék kifizetéséről döntött. Egyúttal egyidejűleg felkérték a holding igazgatóságának elnökét, hogy a cég éves beszámolóját - az osztalék kifizetésről szóló határozattal - a cégbírósághoz nyújtsa be.

Az előterjesztés indoklási része tartalmazza: "erre az osztalékbevételre az önkormányzatnak szüksége van a saját bevétel miatt" - mutatott rá Zsíros Zsolt.

"A közgyűlés döntött - miért hazudik a Fidesz frakcióvezetője:" - címmel tartott sajtótájékoztatón Varga Zoltán felidézte Papp László fideszes városi frakcióvezető nyilatkozatát, miszerint: "rosszul olvasták el a vagyonkezelővel kapcsolatos múlt heti előterjesztést a szocialisták. A testület még nem vont el pénzt a holdingtól" - mondta Varga Zoltán, majd hozzátette: ez nyilvánvaló hazugság, aminek semmi más célja nem lehet, mint a közvélemény félrevezetése.

Varga Zoltán úgy fogalmazott, hogy ezt sajnos már meg kell szokniuk Debrecenben, mert "minden egyes, a holdinggal kapcsolatos probléma felvetésekor ködösítés, csúsztatás, vagy hazugság a válasz".

A szocialista képviselők felszólították a fideszes városvezetést, hogy a jövőben a problémák elkendőzése helyett azokat nyilvánosság előtt érdemben vitassák meg, s ne söpörjenek olyan ügyeket a szőnyeg alá, amelyek a debrecenieket érintik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását