2024. május 9. - Gergely

Kampánycsendet sért a Gárda?

Kampánycsendsértéssel vádolta meg az Szabad Demokraták Szövetsége Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete az európai parlamenti (EP) választáson résztvevő Jobbik Magyarországért Mozgalmat.
2009. június 5. péntek 18:48 - HírExtra
A Jobbikhoz tartozó Magyar Gárda Mozgalom Szabolcs Fejedelem Zászlóalja a választás napján, vasárnap délelőtt 10.00 órakor "trianoni megemlékezést" kíván tartani Nyíregyházán, az SZDSZ szerint viszont a szervezet rendezvénye egyértelműen megsérti a kampánycsendet a szavazás idején - mondta a hivatali vezető.

Magyarázatként hozzáfűzte: a vasárnapi EP-választáson induló Jobbik Magyarországért Mozgalom és a Magyar Gárda Egyesület elnöke azonos személy, Vona Gábor. A kampányrendezvényeken a párt és a gárda együtt jelent meg, így a választókban a két szervezet összetartozásának képe valósan él, a közvélemény így a gárdát a Jobbik részének tekinti - hangsúlyozta.

Lövei Csaba tájékoztatása szerint a területi választási bizottsághoz benyújtott kampánycsendsértési vádjukat is erre alapozták, s arra kérték a szavazás törvényességét felügyelő testületet, hogy Magyar Gárda Szabolcs Fejedelem Zászlóalját tiltsa el a vasárnapi rendezvény megtartásától, és annak népszerűsítésétől is, mivel Nyíregyházán városszerte plakátokon hirdetik a "trianoni megemlékezést".

Fazekas János, a területi választási iroda vezetője, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzati Közgyűlés főjegyzője az MTI-nek megerősítette: az SZDSZ-től megérkezett a kifogás. Megjegyezte: arról, hogy a testület mikor tárgyalja a beadványt, később születik döntés.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

p-Aga
2009. június 5. 19:14
Trianoni megemlékezés, mint kampánycsendsértés. Hm... Zsdsz-es észjárás: Nem az a lényeg, MIT csinál, hanem az, hogy KI.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását