2024. április 18. - Andrea, Ilma

Kórházátadás Szegeden

Szeptember 14-én szavaz a szegedi közgyűlés arról, hogy átadja a Szegedi Tudományegyetemnek az önkormányzati kórházat és a rendelőintézetet működtetését - jelentette be Botka László polgármester pénteken a csongrádi megyeszékhelyen.
2007. augusztus 31. péntek 16:18 - Hírextra
Az önkormányzat két hét múlva meghozza azt a döntést, amellyel teljesen új korszakot nyithatunk a város egészségügyében, s az egyetem működtetésében létre jön a hatékony és fejleszthető egységes szegedi ellátórendszer - mondta a politikus a felsőoktatási intézmény tanévnyitó ünnepi szenátusi ülésén.

Az önkormányzat és az egyetem között megkötendő szerződés rögzíti azt is, hogy a legfontosabb fejlesztések, beruházások megvalósítása a jövőben is a felsőoktatási intézmény és a város közös felelőssége - hangsúlyozta a polgármester.

Az egyetem szenátusa által már elfogadott szerződéstervezet szerint, az önkormányzat értesítendő ingatlanvagyonából közel egymilliárd forint támogatást ad az integrációra, fejlesztésre a szegedi egészségügynek. Éves bontásban a város további egymilliárd forinttal segíti a szegedi modern egészségügyi infrastruktúra létrehozását - közölte Botka László.

A város és az egyetem még az ősszel közös pályázatot nyújt be a több tízmilliárd forintos költségvetésű egységes klinikai tömb megépítésére - tette hozzá.

A szegedi közgyűlés február közepén döntött arról, hogy pályázatott ír ki a városi fekvő- és járó beteg szakellátással kapcsolatban. A május 24-i határidőig kizárólag a Szegedi Tudományegyetem nyújtott be érvényes pályázatot. Az egyetem szenátusa augusztus 27-én fogadta el az egészségügyi intézmények működtetéséről kötendő szerződés tervezetét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását