2024. április 29. - Péter

Anyu, színjátszó táborba akarok menni!

Tíznapos nyári színjátszó tábort szerveznek Déván 7-14 éves gyerekeknek színházi műhelymunkával, közösségépítés és személyiségfejlesztés céljából július 7-17. között.
2008. június 10. kedd 07:07 - Hírextra
A táborba elsősorban olyan gyermekeket visznek, akik 2007-ben vendégül láttak egy erdélyi magyar gyermeket a Böjte Csaba atya által pártfogoltak közül.

Tíz nap alatt egy magyar népmesét dramatizálnak, jelenetekre bontják, jelmezeket és díszleteket, az előadáshoz plakátokat is terveznek. A tábor végén a gyerekek a darabot bemutatják a közönségnek.

A munka reggel fél tíztől délután ötig tart. Délelőtt mozgással, tánccal, beszédtechnikai és helyzetgyakorlatokkal telik. Délután a darab próbái zajlanak.

Esténként színielőadásokat tartanak a gyerekeknek. Bemutatják Kecskés Ákos Az állatok farsangja, Barta Tóni Rózsa Sándor, a betyárok Jancsija, Závori Andrea Alíz Csodaországban, Pályi János Vitéz László, a Griff Bábszínház Hej regő... című előadását, végül Sebestyén Márta ad koncertet a gyerekeknek.

A kanadai indiánok életéről tartanak előadást, Jeles András Kossuth-díjas filmrendező a darab előkészületeit filmezi, Árkosi Árpád Jászai-díjas rendező a Kőműves Kelemen című darabot készíti el a gyerekekkel a dévai várban, a kolostor kertjében pedig Mátyás király ismert és ismeretlen történetei elevenednek meg Zanotta Veronika és Benedek Gyula irányításával.

Rendszeresen tartanak kézműves foglalkozásokat, esténként pedig Földi Lehel vezet táncházat a résztvevőknek. A foglalkozásokon készült termékekből november 7. és 10. között Szalkszentmártonban bemutatót tartanak - értesítette az MTI-t Benedek Gyula, az egyik rendező.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását