2024. március 29. - Auguszta

Újabb pályázat az MTV elnökségéért

Mától a hónap végéig vehetik fel a pályázati csomagot azok, akik versenybe kívánnak szállni a Magyar Televízió (MTV) elnöki tisztségéért. A múlt hétfőn és kedden - a május 30-án megismételt, de akkor is sikertelen elnökjelölés után - közzétett pályázati f
2008. június 9. hétfő 08:21 - Hírextra
A posztért versenybe szállók szeptember 15-én délelőtt tíz és délután két óra között adhatják le pályamunkájukat, majd október első három napján mutathatják be személyesen is elképzeléseiket a kuratórium elnökségének.

A pályázati procedúra október 14-ig zárul le: addig vagy betöltik a tisztséget, vagy új pályázatot írnak ki arra, ellenkező esetben a kuratóriumi elnökség megbízatása megszűnik, tagjai pedig nem jelölhetőek a következő testületbe.

Az elnöki posztért indulás feltétele valamelyik európai uniós ország teljes jogú állampolgársága, anyanyelvi szintű magyar nyelvismeret, büntetlen előélet, MA fokozatú vagy ezzel egyenértékű egyetemi diploma, legalább ötéves vezetői gyakorlat, tárgyalóképes angol nyelvtudás, szakmai életrajz benyújtása, valamint a pályázat határidőn belüli beadása.

Az aspiránsnak előzetes vállalnia kell, hogy vagyonnyilatkozatot tesz, illetve nyilatkoznia kell arról, hogy "semmilyen módon nem működött együtt a volt szocialista országok titkosszolgálataival".

Tavaly október 17-én a kuratóriumi elnökség nem kezdeményezte, hogy pályázat nélkül újrázhasson posztján az MTV-t négy éven át vezető Rudi Zoltán, aki 12 év alatt az első olyan elnök volt, aki kitöltötte hivatali idejét.

Az első pályázat lejártával, február 12-én nem tudott jelöltet állítani a három jelentkező közül a kuratóriumi elnökség. A második pályázat április 2-án zárult menetében 13-an vették meg az induláshoz szükséges csomagot. Közülük hatan adták be május 5-ig, a határidő lejártáig pályamunkájukat.

Az első körben is nevező három jelentkező - Hammer Ferenc médiakutató, Rudi Zoltán, s a korábban az MTV és több kereskedelmi adó menedzsmentjében is helyet kapó Szabó Stein Imre - mindegyike újrázott. A tisztségért indult továbbá az MTV határon túli szerkesztőségét vezető Havasi János, a műsorvezetősködés után most közgazdasági ismereteket oktató Marcsa Attila, valamint az MTV-ben több vezető tisztséget betöltő Székely Ferenc.

Nem indult viszont a társaság ügyvezetője (és egyetlen alelnöke), holott az utóbbi bő egy évtized tapasztalatai azt mutatják, hogy ha rajthoz áll, akkor győz az átmeneti vezető: 1999 júliusában Szabó László Zsolt, két esztendővel később, az ő távozása után Mendreczky Károly, majd - miután ő is lemondott - 2003 májusában Ragáts Imre lett így az MTV első embere.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását