2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Sólyom: legyen november 29-e

Sólyom László köztársasági elnök november 29-ére javasolt informális találkozót Ivan Gasparovic szlovák államfőnek - tájékoztatta a Köztársasági Elnöki Hivatal kedden az MTI-t.
2008. november 18. kedd 17:41 - Hírextra
"A magyar államfő azt javasolta szlovák kollégájának, hogy november 29-én találkozzanak, és a korábban kialakult gyakorlatnak megfelelően nyilvánosság előtti párbeszédet folytatva tekintsék át a szlovák-magyar kapcsolatok szélesebb összefüggéseit, a két ország viszonyát terhelő problémák gyökereit" - áll a Köztársasági Elnöki Hivatal Stratégiai és Kommunikációs Főosztálya által az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A közlés szerint a találkozó időpontjára az utóbbi napok egyeztetései során több javaslat is felmerült, ezek azonban a szlovák félnek nem feleltek meg.A találkozó helyszínéről a diplomáciai gyakorlat szerint azt követően egyeztetnek a felek, ha az időpontban már megállapodtak.

Ivan Gasparovic november 11-i lengyelországi látogatásán közös nyilatkozat kiadását javasolta Sólyom Lászlónak a szlovák-magyar kapcsolatok ügyében. A két ország államfője azért találkozhatott, mert a magyar államfő is részt vett a függetlenség napja alkalmából rendezett központi varsói ünnepségeken.

Kumin Ferenc, a Köztársasági Elnöki Hivatal főosztályvezetője november 12-én közölte az MTI-vel: Sólyom László a szlovák államfő által javasolt közös nyilatkozat helyett a két ország elnökének személyes találkozóját, az érdemi megbeszélést részesíti előnyben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását