2024. április 27. - Zita

Fodor Gábor lehetőséget jelent

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint Fodor Gábor SZDSZ-elnökké választása azt jelenti: megnyílt a lehetőség a párt előtt ahhoz, hogy visszatérjen a rendszerváltozáskori alapjaihoz - összegezte a KDNP véleményét a párt szóvivője szombaton.
2008. június 7. szombat 16:55 - Hírextra

"Az, hogy az SZDSZ rendkívüli küldöttgyűlése Fodor Gábort választotta meg pártelnöknek, azt jelenti, hogy megnyílt az út a liberálisok előtt ahhoz, hogy visszatérjen párt a rendszerváltozáskori alapjaihoz" - mondta Halász Zsuzsa az MTI-nek azt követően, hogy kihirdették az elnökválasztás eredményét.

Azzal kapcsolatban, hogy Fodor Gábor csak két szavazattöbbséggel nyert, a szóvivő azt mondta: ilyen szoros eredmény után nagy kérdés, marad-e az eddig tapasztalt belháború a liberálisoknál, tud-e az új elnök, Fodor Gábor belső egységet teremteni.

Halász Zsuzsa hozzátette: az nehézséget jelenthet a megválasztott elnöknek, hogy míg Kóka János korábban kormánypárti pártelnökként tudta vesztes ellenfelét miniszteri pozícióval ellentételezni, addig erre most Fodor Gábornak nincs lehetősége.

A KDNP úgy véli - tolmácsolta pártja véleményét Halász Zsuzsa - az, hogy Fodor Gábor mennyire lesz sikeres elnök, függ attól, hogy milyen ügyvivői testület áll majd mögötte.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását