2024. március 29. - Auguszta

Cseh Lászlóék külföldön

Balatoni edzőtáborozás után külföldi versenyek várnak jövő héten a magyar úszóválogatott tagjaira, akik a pekingi olimpiára készülve szakítják meg a tréningeket.
2008. június 7. szombat 13:25 - Hírextra

Két vetélkedő vár az elmúlt három hetet Fűzfőn töltő úszókra, előbb kedden és szerdán Spanyolországban, majd szombaton és vasárnap Franciaországban, mindkét színhelyen a Mare Nostrum elnevezésű nemzetközi sorozat keretében.

Barcelonában zömmel a legkiválóbb magyar női úszók indulnak, így Kovács Emese, Hosszú Katinka, Verrasztó Evelyn, Jakabos Zsuzsanna, Mutina Ágnes, Boulsevicz Beatrix, továbbá Verrasztó Dávid és Molnár Ákos, míg Canet-en-Roussillonban férfi többségű vegyes csapat, Szepesi Nikolett mellett Cseh László, Gyurta Dániel, Kis Gergő és Bodor Richárd próbál szerencsét.

"A felkészülési szakasz zárultával versenyeken mérjük fel, hol tartunk a Peking felé vezető úton. Formáról még nem beszélnék, hiszen kőkeményen dolgoztunk Fűzfőn, s a válogatottak jól teljesítették a nehéz penzumokat, már csak ezért is rájuk fér a francia és a spanyol viadal. A munkát nehezítették a vizsgák, érettségik, Hosszú Katinka például egyáltalán nem tudott velünk edzeni” - mondta Kiss László szövetségi kapitány az MTI-nek. Hozzátette, hogy a folytatásban mindenki saját klubjában – illetve a Cseh László fémjelezte Kőbánya SC-s társaság Turi György vezetőedző irányításával a margitszigeti Széchy-uszodában - folytatja az edzéseket, mielőtt elérkeznének a júliusi országos bajnokságig. Ezután kijelölik az olimpiai csapatot, majd újabb közös készülés következik a pekingi elutazásig. Az utolsó szakaszt két helyen bonyolítják le: a csapat egyik része marad a Szigeten, a másik pedig a balatonfűzfői edzőtáborban gyakorol tovább.

A szövetségi kapitány megemlítette, hogy jelenleg 13 A, és 12 B szintes magyar úszó van, aki nevezhető lenne az augusztusi ötkarikás játékokra, de a szakvezető bízik benne, hogy még legalább egy váltó is kijut az olimpiára, így mintegy 30 fős magyar válogatott repülhet majd a kínai fővárosba.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását